Blog

Hoe behandel je houten tuinmeubelen?

Hoe behandel je houten tuinmeubelen?

Hoe onderhoud ik mijn houten tuinmeubelen?

  1. Reinig de nieuwe tuinmeubelen. Maak je nieuwe tuinmeubelen schoon met een sopje van vloeibare zeep of tuinmeubelreiniger en een zachte borstel.
  2. Spoel de tuinmeubelen af.
  3. Wrijf de meubels in met olie.
  4. Boen verweerde meubelen met een harde borstel.

Hoe lang gaat een houten tuinset mee?

Tuinmeubelen van steigerhout bijvoorbeeld zullen in de meeste gevallen van vurenhout (zacht naaldhout) zijn gemaakt. Als dergelijke houten meubelen in contact komen met vocht zullen ze slechts enkele jaren meegaan wanneer ze tussendoor niet goed drogen en/of niet van een beschermlaag zoals beits zijn voorzien.

Hoe onderhoud je teakhout?

Teak tafel schoonhouden met groene zeep De natuurlijke olie in het teakhout in combinatie met groene zeep zorgt voor een natuurlijke uitstraling en voorkomt vetvlekken. Daarbij verkleurt het hout minimaal. De tafel dient dagelijks met een vochtige doek met groene zeep te worden afgenomen.

Hoe onderhoud je acaciahout?

Het acaciahout is makkelijk af te nemen met een vochtig doek met lauw/warm water. Bij gebruik van hete voorwerpen zoals pannen en kopjes zijn onderzetters aangeraden. Om het hout zo mooi mogelijk te houden is het aan te raden om het eens per half jaar te behandelen met meubelolie.

Is acaciahout geschikt voor buiten?

De acaciaboom groeit op veel plekken over de hele wereld en het hout is een sterke en milieuvriendelijke optie voor je tuinmeubelen. Acacia hout is een hardhoutsoort die vanwege de fijne nerf en warme kleur uitstekend geschikt is voor tuinmeubels en makkelijk is in onderhoud.

Hoe behandel je steigerhout voor buiten?

Een behandeling met een olie, beits of verf beschermt uw hout tegen vocht, vuil, schimmels en Uv-licht. Door de bescherming zal uw hout langer meegaan en er na jaren nog goed uitzien. Daarnaast is behandeld steigerhout gemakkelijk schoon te maken. Dit is vooral praktisch bij steigerhouten tafels, stoelen en banken.

Kan een houten tafel buiten staan?

Er zijn verschillende materialen tuintafels die je zonder problemen buiten kunt laten staan, zonder dat het materiaal hier onder lijdt. In principe kunnen vrijwel alle houtsoorten goed buiten blijven staan, mits ze goed zijn behandeld met een beits, lak of olie die ze beschermd tegen de elementen.

Welke lak tuintafel?

Als je je tuinmeubels wilt beschermen kun je het beste kiezen voor een beits of een olie. Een lak is hiervoor minder geschikt. Doordat bij een lak het hout wordt afgesloten door een film-vormende laag, kan het gaan bladderen of rotten. Beits is meer vochtregulerend.

Hoe behandel je teakhout voor buiten?

Teakhouten tuinmeubelen kunnen in principe het gehele jaar buiten staan. Wel is het aan te bevelen om de meubelen voor de winter eerst goed te reinigen en/of te beschermen met een teakolie of teak sealer. Omdat teakhout harsen en oliesoorten bevat, is het bestand tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Hoe vaak teak behandelen?

Door teakhouten tuinmeubelen goed te onderhouden, heb je langer plezier van de meubelen. In de meeste gevallen is het twee keer per jaar reinigen van teakhout voldoende.

Hoe verkleurt acaciahout?

Acaciahout is een duurzame loofhoutsoort kenmerkend door de vlamtekening, fijne nerf en variërende kleurschakelingen. Het hout heeft een rode gloed en zal na verloop van tijd nog lichter en warmer worden van kleur.

Hoe verkleurt acacia hout?

Het verkleuren van acacia hout bij tuinmeubelen Acacia heeft van nature een hoog oliegehalte waardoor het hout nagenoeg ongevoelig is voor water-en vocht indringing, alleen zal het in de buitenlucht geplaatste hout na verloop van tijd vergrijzen (net als iedere andere houtsoort als het niet behandeld wordt).