Helpful tips

Hoe dubbele dimmer aansluiten?

Hoe dubbele dimmer aansluiten?

Op duo dimmers kunt u dan twee lichtpunten aansluiten en hier vindt u een stappenplan waarmee u dit ook zelf kunt doen.

  1. 2 Stap 1: schakel de stroom uit.
  2. 3 Stap 2: verwijder de huidige schakelaar.
  3. 4 Stap 3: de draden loskoppelen.
  4. 5 Stap 4: de draden strippen.
  5. 6 Stap 5: de duo dimmer aansluiten.

Wat is een duo dimmer?

Een duo dimmer is in feite niets anders dan twee dimmers in één: een dubbele dimmer, passend in een enkelvoudig afdekraam en een enkele inbouwdoos. Ruimtebesparend, praktisch en vaak voordeliger dan twee losse dimmers.

Kun je 2 lampen op 1 dimmer aansluiten?

Dat kan. U kunt wisselschakeling gebruiken met 1 led dimmer en 1 aan/uitschakelaar. Plaats de stroomdraad in de “L” en de 2 schakeldraden in de 2 middelste vakjes. Ter illustratie zie het aansluitschema voor wisselschakeling (links).

Hoe Lichtdimmer aansluiten?

Dimmer aansluiten

  1. Stap 1. Een dimmer aansluiten gaat eigenlijk hetzelfde als het aansluiten van een gewone schakelaar.
  2. Stap 2. Plaats de dimmer in de contactdoos.
  3. Stap 3. Zet nu alle afdekplaten terug over de schakelaar.
  4. Stap 4. Druk nu de draaiknop op de dimmer en zet de stroom weer aan.

Welke draden op een dimmer?

De dimmer wordt met 2 draden aangesloten; de stroomdraad (bruin) en de schakeldraad (zwart). De manier waarop de draden moeten worden vastgezet verschilt per dimmermerk. Soms zijn er schroefjes en soms zijn er klemmetjes.

Hoe werkt duo dimmer?

Met een duo-dimmer kun je met één dimmer twee lampen dimmen en schakelen. Zo bespaar je ruimte, want je hebt niet voor elke lamp afzonderlijk een schakelaar en een dimmer nodig.

Hoe maak ik een dimmer los?

Steek een schroevendraaier achter het kapje van de schakelaar en haal deze los. Draai de schroefjes los waarmee de draden worden vastgeklemd. Draai het moertje los zodat de afdekplaat los komt van de dimmer.

Hoeveel lampen op 1 lichtpunt?

Twee lampen op één lichtpunt.

Hoe hang ik twee lampen op?

Aan de ene zijde van het kroonsteentje gaan, elk in een eigen opening, de draden van het lichtpunt. In de tegenoverliggende openingen stop je de twee lampen. Steeds samen in één gat. Let er op dat je de juiste kleuren aan elkaar koppelt!

Kan een dimbare lamp op een gewone schakelaar?

De Philips SceneSwitch is een no-nonsense lamp die zonder dimmer kan dimmen. De lamp dimt via de normale lichtschakelaar. Hierdoor hoeft u geen dure LED-dimmers aan te schaffen en te installeren. Tevens krijgt de SceneSwitch lamp een warmere kleur als je hem dimt.

Kun je op elke lamp een dimmer zetten?

Het antwoord is: elke gloeilamp is dimbaar, maar bij LED verlichting is dat niet altijd het geval. De dimbaarheid is vooral anders doordat LED lampen een lager(e) voltage, wattage en andere spanning hebben. Hierdoor is er altijd een transformator nodig en deze zit vaak ingebouwd.