Trending

Hoe kom ik achter het chassisnummer?

Hoe kom ik achter het chassisnummer?

Het chassisnummer staat op diverse plekken vermeldt, zo kunt u het nummer terugvinden in het kentekenbewijs van de auto, waar het vermeld staat als het ‘voertuigidentificatienummer’. Daarnaast is het chassisnummer ook aangebracht op het voertuig zelf.

Welk kenteken hoort bij chassisnummer?

In Nederland is het chassisnummer gekoppeld aan het kenteken. Als een auto van kenteken wisselt, dient dit ook bij het RDW aangegeven te worden. Als een auto in Nederland geregistreerd is, kan alle informatie over een auto dus ook opgevraagd worden via het kenteken.

Hoe zoek je een nummerplaat op?

Heb je dus iets meegemaakt (verkeersagressie, ongeval, vluchtmisdrijf,…)? Ga dan niet zelf op zoek naar iemands nummerplaat maar wend je tot het dichtstbijzijnde politiekantoor of je verzekeringskantoor. Zij zullen je adequaat kunnen helpen en kunnen indien nodig de identiteit achter een kentekenplaat traceren.

Hoe kom ik aan VIN nummer?

Het VIN nummer is op verschillende plaatsen in de auto terug te vinden. Allereerst is het nummer (vanzelfsprekend) terug te vinden in het chassis/frame. Daarnaast kun je het nummer terugvinden op het dashboard. Wanneer je door de ruit heen kijkt kun je het nummer zien staan.

Waar vind je Vehicle Identification Number?

Het Voertuig Identificatie Nummer (VIN) wordt ook PIN, framenummer, chassisnummer, productienummer, Schleppernummer, Fahrzeugnummer of vehicle registration genoemd. Het vormt de unieke identiteit van uw voertuig en vindt u op de constructieplaat (typeplaat) van uw voertuig.

Hoe kom je achter de meldcode?

De meldcode van jouw auto heb je voor iedere autoverzekering nodig. De code van je auto bestaat uit 4 cijfers. Dit zijn de laatste 4 cijfers van het chassis- of identificatienummer van je auto. Dit nummer vind je op je kentekenbewijs.

Welk chassisnummer?

De gemakkelijkste manier om je chassisnummer te vinden is om je kentekenbewijs (ook wel je inschrijvingsbewijs) er even bij te halen. Op de voorkant, in de rechteronderhoek, vind je een kader waarin staat E. VIN. In dat kader staat je chassisnummer.

Wat kost een chassisnummer check?

Kosten

Omschrijving Kosten
Identiteitsonderzoek VIN €44,50
(her) inslag VIN €44,50

Waar vind ik het chassisnummer Aygo?

Het verschilt per model Toyota waar het chassisnummer te vinden is. In de moderne Toyota modellen zoals de Aygo en de Auris vind je het chassisnummer op een fraudebestendige sticker aan de binnenkant van de passagiersdeur.

Wat is chassisnummer scooter?

Elk voertuig heeft een voertuigidentificatienummer (VIN). Dit nummer geeft het voertuig een unieke identiteit en wordt ook wel ‘de vingerafdruk’ van het voertuig genoemd. Andere namen voor het VIN zijn: chassisnummer en framenummer.

Waar vind je het chassisnummer van de caravan?

Het chassisnummer staat meestal op de rechterkant van de chassisbalk ongeveer 50 cm voor de as. Het chassisnummer heet ook wel het VIN nummer. Als je het chassisnummer niet kan vinden dan staat in het kentekenbewijs van je caravan waar het VIN nummer, oftewel chassisnummer, is ingeslagen.

Waar vind ik meldcode RDW?

De verzekeringsmaatschappij zal u vragen om de zogenoemde meldcode. Deze code bestaat uit de laatste vier cijfers van het chassisnummer. De meldcode staat op het tenaamstellingsverslag dat u heeft gekregen toen u het voertuig heeft gekocht. De meldcode staat ook op de kentekencard.