Blog

Hoe lang bloeit kaasjeskruid?

Hoe lang bloeit kaasjeskruid?

Kaasjeskruid is een goede en langdurige bloeier en zeer geschikt voor de border. De plant heeft prachtige grote, trechtervormige bloemen die heel verfijnd zijn en opvallen in de tuin. Het kaasjeskruid bloeit van juni tot en met augustus. Sommige soorten kaasjeskruid bloeien zelfs door tot in september.

Kan je een notenboom snoeien?

Een notenboom hoeft eigenlijk niet gesnoeid te worden. Het snoeien beperkt zich dan ook tot het verwijderen van dood, ziek of kruisend hout, en eventueel noodzakelijke correcties in de kroonopbouw, bijvoorbeeld om een mooie doorgaande spil te krijgen.

Hoe groot wordt een notenboom?

Waar notenbomen planten? Met zijn mooie rechte stam en kruin die tot 25 m hoog kan worden, is de okkernotenboom een indrukwekkende boom.

Kun je een notenboom klein houden?

Vele mensen vragen aan ons of het mogelijk is om de notenboom klein te houden. Logischerwijs is het mogelijk om een flinke snoei toe te passen, maar de stam van deze boom blijft ook gewoon groeien. Indien u een niet al te grote boom in uw tuin wilt, dan raden we aan om een meerstammige notenboom te nemen.

Hoe lang bloeit Ridderspoor?

Riddersporen (Delphinium) kunnen echt de blikvangers van een border zijn. De lange, volle trossen zorgen voor veel kleur van juni tot augustus en geven een verticaal accent aan de beplanting. Uniek aan ridderspoor is wel de echt blauwe variëteit. Maar er zijn ook witte en roze varianten van ridderspoor.

Kan je kaasjeskruid eten?

Net als kaas kun je ‘m eten Je kunt de jonge bladeren van groot kaasjeskruid eten – rauw door de salade, of gekookt.

Hoe snoei ik een beuk?

Beuk snoeien:

  1. Verwijder alle dode takken en snoei deze uit de boom.
  2. Snoei ook alle beschadigde takken weg, deze kunnen bijvoorbeeld door een storm gebroken zijn.
  3. Haal ook takken weg die te dicht op elkaar groeien.
  4. Let erop dat je niet teveel snoeit.
  5. Snoei kleine takken af boven de knop die naar buiten wijst.

Hoe snoei je een haagbeuk?

Als u er zeker van wilt zijn dat u recht snoeit kunt u een touwtje spannen over de lengte van de heg. Zo kan er eigenlijk weinig misgaan! Zorg er wel voor, dat de bovenkant van de haag nooit breder wordt dan de onderkant. Als dat gebeurt, houdt de bovenkant namelijk het zonlicht weg bij de onderkant.

Waar Notenboom planten?

Plant ze in de tuin of in grote kuipen op een zonnige plek in luchtige, goed waterdoorlatende grond. De gewone walnoot of okkernoot is een langzaam groeiende boom die tot wel 20 meter hoog en 15 meter breed kan worden. Na vier tot vijf jaar begint de boom noten te produceren.

Hoe oud kan een notenboom worden?

De boom groeit aanvankelijk relatief langzaam, heeft een dikke stam en lange wortels. Doordat de boom zo groot en hoog wordt dient er bij het planten een bepaalde afstand tussen de bomen gehouden te worden. Pas na (ongeveer) tien jaar begint de boom vruchten te dragen. Walnoten kunnen vele honderden jaren oud worden.

Hoe en wanneer een notenboom snoeien?

Notenboom snoeien in nazomer of winter Snoeien is aan te raden in de nazomer (september) of in de winter. In de nazomer gaat de boom stilaan in winterrust, de bladeren beginnen te vallen en de sapstroom is al veel minder. In de winter is de boom volledig in rust, er zijn geen bladeren en vruchten meer aanwezig.

Hoe hard groeit een notenboom?