Blog

Hoe lang mag ik een motor schorsen?

Hoe lang mag ik een motor schorsen?

Als u besluit uw motor voor langere tijd niet te gebruiken, dan kunt u deze voor 1, 2 of 3 jaar schorsen. Tijdens de schorsing mag uw motor niet op de openbare weg staan of rijden.

Waarom kenteken schorsen?

Waarom een auto schorsen? Onnodige kosten maken wil niemand. Als je toch niet met je auto de weg op gaat, bespaar je geld door je auto te laten schorsen. Vanaf het moment dat je je auto schorst, hoef je de auto niet meer APK te laten keuren, te verzekeren en ook geen motorrijtuigenbelasting te betalen.

Wat betekent schorsing van de geldigheid van het kentekenbewijs?

Zodra het kenteken van een voertuig is geschorst, is de eigenaar niet langer verplicht om het voertuig te verzekeren en is het voertuig (indien van toepassing) niet meer APK-plichtig. Ook hoeft er dan geen wegenbelasting meer betaald te worden.

Wat kost het om mijn motor te schorsen?

Het schorsen van een motor kost €24,10.

Wat kost het om een motor te schorsen?

De kosten voor het schorsen van een kenteken zijn overal in Nederland hetzelfde. Voor voertuigen tot 15 jaar oud betaal je het normale tarief van 75,65 euro. Voor voertuigen ouder dan 15 jaar betaal je het lage tarief van 24,95 euro.

Hoe lang duurt schorsing opheffen?

Opheffen binnen 1 maand Heft u zelf de schorsing op binnen 1 maand na het begin van de schorsing? Dan moet u alsnog motorrijtuigenbelasting betalen over de hele schorsingsperiode. Wij sturen u een naheffingsaanslag.

Hoe camper schorsen?

De makkelijkste manier om een camper te schorsen is online. Via de website van de RDW kun je met DigID een formulier invullen. Het is binnen drie minuten geregeld en de schorsing gaat dan meteen in en je betaalt per direct geen wegenbelasting meer.

Kun je een auto 3 maanden schorsen?

Tot 2019 kon een auto gedurende maximaal één jaar worden geschorst. Sinds 3 januari 2019 kun je ervoor kiezen een auto 1, 2 óf 3 jaar te schorsen. Een eenjarige schorsingsperiode kan met één of twee jaren worden verlengd.

Hoeveel kost het om een auto te laten schorsen?

Kosten auto schorsen Wanneer u uw auto voor een een langere periode dan 1 jaar laat schorsen, dan betaalt u het tarief van het eerste jaar en ook het verlengingstarief van € 24,95. Dit betaalt u vooraf. Bij een eerdere beëindiging van de schorsing krijgt u geen geld terug.

Hoe vaak kun je een auto schorsen?

Een tweejarige schoringsperiode kan met één jaar worden verlengd. Vóór 2019 werd er een extra hoog boetetarief van 120 euro gehanteerd als je een auto jonger dan 15 jaar meermaals binnen één jaar schorste. Inmiddels mag je elke auto zo vaak schorsen als je wilt.

Kan ik een motor schorsen?

Als u besluit uw motor voor langere tijd niet te gebruiken, dan kunt u deze voor 1, 2 of 3 jaar schorsen. Tijdens de schorsing mag uw motor niet op de openbare weg staan of rijden. Ook hoeft uw motor dan niet verzekerd te zijn. Schorsen kan online of via een loket.