Helpful tips

Hoe wordt ik POH-GGZ?

Hoe wordt ik POH-GGZ?

Hoe word je POH-GGZ? Om als POH-GGZ aan de slag te gaan in de huisartsenpraktijk heb je naast een beroepsopleiding ook een erkende opleiding POH-GGZ nodig. Dat is een vereiste van verzekeraars en het register van de Landelijke Vereniging POH-GGZ.

Hoe lang duurt de opleiding POH-GGZ?

Deze 20-daagse opleiding sluit aan op het nieuwe functie- en competentieprofiel voor de POH-GGZ.

Wat is een praktijkondersteuner GGZ?

De functie praktijkondersteuner huisartsenzorg GGZ (afgekort POH-GGZ) is ontstaan door de toenemende vraag naar hulp bij psychische en psychosociale problemen in de huisartsenpraktijk. Een POH-GGZ is werkzaam binnen een huisartsenpraktijk en valt daarmee onder de eind- of behandelverantwoordelijkheid van de huisarts.

Hoeveel verdient een POH-GGZ?

Een POH-GGZ kan op een minimaal bruto salaris van 3.284 euro per maand rekenen. Dit salaris kan oplopen tot 4.299 euro.

Wat is een POH?

Een Praktijkondersteuner Somatiek (POH Somatiek) werkt in een huisartsenpraktijk of gezondheidscentrum en werkt zelfstandig onder verantwoordelijkheid van en in overleg met de huisarts. Een Praktijkondersteuner Somatiek heeft eigen spreekuren en begeleidt en coacht patiënten met chronische (somatische) aandoeningen.

Is een POH-GGZ een psycholoog?

Ook bij chronisch psychische klachten die onder controle zijn kun je hulp krijgen van de POH-GGZ. De POH-GGZ is vaak een psycholoog of sociaal-psychiatrisch verpleegkundige.

Wat is de taak van een praktijkondersteuner?

Wat doet een praktijkondersteuner?

  • Intake: samen bespreekt u uw klachten en medische verleden.
  • Spreekuur, lichamelijk onderzoek en medische handelingen.
  • Advies over gezond leven: samen maakt u een plan van aanpak.
  • Begeleiden bij het innemen van medicijnen en het omgaan met uw ziekte.
  • Ouderenzorg.

Hoeveel verdiend een POH?

Ga je aan de slag als POH-somatiek, dan zullen de arbeidsvoorwaarden conform de cao huisartsenzorg of gezondheidscentra zijn. Het salaris ligt tussen de 3.038 euro en 3.994 euro bruto per maand bij een fulltime dienstverband.

Wat verdient een POH er?

Het salaris van een Praktijkondersteuner Bedrijfsarts (ook wel ‘POB’ genoemd) ligt normaal gesproken tussen de €2.500,- en €4.600,- per maand.

Wat doet een praktijkondersteuner POH?

Praktijkondersteuner somatiek: De praktijkondersteuner somatiek biedt zorg en ondersteuning aan chronisch zieken en ouderen. Bijvoorbeeld bij diabetes, astma, longziekten en hart- en vaatziekten. Zo hebben ouderen met meerdere aandoeningen één vast aanspreekpunt. En een huisbezoek is vaak mogelijk.

Wat doet een POH-GGZ verpleegkundige?

De POH-GGZ biedt vraagverheldering, diagnostiek, kortdurende behandeling of (langer durende) ondersteuning en begeleiding aan personen met psychische klachten, of een lichte of stabiele chronische psychische stoornis.

Wie betaalt POH-GGZ?

De huisarts betaalt de POH-GGZ via een dienstverband of een overeenkomst zoals een detachering of ZZP-overeenkomst.