Blog

Hoeveel kaartjes heeft Levend Stratego?

Hoeveel kaartjes heeft Levend Stratego?

De kaarten lopen van 0 tot 9, waarbij hogere kaartjes meestal meer waard zijn dan lagere kaartjes. Tijdens het spel probeer je de vlag van een ander team van hun post te halen, maar onderweg kun je tikken of getikt worden. Wanneer er getikt wordt, laten beide spelers hun kaartje goed zichtbaar zien.

Hoe lang duurt Levend Stratego?

Dit signaal kan ook gebruikt worden als de vlag gevonden is of de tijd om is. Levend stratego duurt ongeveer 30 tot 60 minuten.

Wie verslaat Wie bij Levend Stratego?

Levend stratego is een afgeleide van het bordspel stratego. Het wordt gespeeld met twee partijen van ongeveer gelijke grootte (bijvoorbeeld: rood en blauw)….Voorbereidingen.

Rang Bijzonderheid
Sergeant
Mineur Verslaat de rang Bom.
Verkenner
Spion Verslaat de rang Maarschalk als de rang Spion deze tikt.

Hoeveel spelers Levend Stratego?

Levend Stratego speel je buiten met een grote groep spelers op een groot terrein waar gerend kan worden. Het kan eventueel al met vier spelers en een spelleider, maar een grotere groep is spannender. Iedere speler krijgt een speelkaart en wordt hiermee een rang uit het klassieke Stratego spel.

Wat is levend Memory?

Net als bij echt memory is het doel van dit spel om twee van dezelfde te vinden. Hier wordt niet met kaartjes gespeeld, maar met bewegende personen. Doen de twee dezelfde beweging, dan heeft de speler een memory en mag nog een keer. …

Kan de maarschalk de spion slaan?

De mineur kan bommen opruimen, maar heeft zelf een lage rang. Mineurs zijn dus kwetsbaar en moeten beschermd worden. De spion kan als enige de maarschalk slaan, maar is als laagste rang erg kwetsbaar en moet zodoende beschermd worden. Hij staat daarom dikwijls achter de generaal.

Wat zijn de regels van Stratego?

Het spel bevat één speelbord, 40 blauwe speelstukken en 40 rode speelstukken. Elke speler kiest een kleur en stelt de pionnen zo strategisch mogelijk op. Plaats deze met de rugzijde naar de tegenstander toe zodat de rangorde niet voor hem/haar zichtbaar is.

Hoe maak je levend Cluedo?

De kinderen worden groepen verdeeld, van rond de 4 spelers. Het doel van deze groepen is, om door middel van speurwerk en het ‘ondervragen’ van ‘getuigen’ een moord op te lossen. Het spel wordt gespeeld vanuit de centrale post; het ‘politie-bureau’. Hierin bevindt zich de hoofdcommissaris van politie.

Wat is de beste opstelling voor Stratego?

De opstelling Zet de vlag niet te ver vooraan, maar het liefst op de achterste rij met wat bommen er omheen. Probeer ook de generaal en maarschalk niet te ver vooraan te plaatsen, zodat deze niet direct aan het begin worden verkend. Mineurs zet je ook achterin.

Hoe speel je levend kwartet?

Je maakt 4 groepen, en geeft van elk object dat je hebt, één object per groep. De groep legt al hun objecten in hun eigen gebied. Daarna moet iedere groep proberen zoveel mogelijk kwartetten (vier dezelfde objecten) bij elkaar te sprokkelen door spullen bij de andere groepen te roven.

Hoe speel je levend ganzenbord?

Levend Ganzenbord is de levende versie van het bordspel ganzenborden, waarbij je om de beurt met de dobbelsteen gooit en moet proberen om je pion als eerste bij het eindpunt te krijgen, maar nu zijn de spelers zélf de pion.

Hoe speel je levend Memory?

Energizer: Levend memory

  1. Laat twee leerlingen naar de gang gaan.
  2. De leerlingen in de groep maken koppels en spreken met elkaar een gebaar af (duim, lange neus, tong uit de mond, zwaaien enzovoorts.
  3. De twee leerlingen in de gang komen terug naar de klas, zij zijn de spelers.
  4. De eerste speler noemt twee leerlingen.