Most popular

Hoeveel maaltijdcheques bedrijfsleider?

Hoeveel maaltijdcheques bedrijfsleider?

Het toekennen van de maaltijdcheques aan de bedrijfsleider moet in deze overeenkomst worden vermeld. 3. Zoals elke werknemer kan je jezelf een maaltijdcheque per gewerkte dag toekennen, dus maximum 220 cheques gespreid over de 12 maanden van het jaar, voor een nominale waarde van maximum 8 euro per stuk.

Wat kost een maaltijdcheque voor de werkgever?

De tussenkomst van de werkgever bedraagt maximaal 6,91 € per maaltijdcheque. De tussenkomst van de werknemer bedraagt ten minste 1,09 € per maaltijdcheque. De concrete waarde van een maaltijdcheque wordt vastgelegd in de betrokken overeenkomst die de toekenning van de maaltijdcheques regelt.

Wie heeft er recht op maaltijdcheques?

Iedereen met een arbeidsovereenkomst waarin de toekenning van maaltijdcheques wordt vermeld, heeft recht op dit voordeel. Hetzelfde geldt dus voor bepaalde categorieën van werknemers, zoals: Jobstudenten. Stagiair(e)s die worden betaald in het kader van een arbeidsovereenkomst.

Wie betaald maaltijdcheques?

Zowel werkgever als werknemer betalen mee aan de maaltijdcheque. Als werkgever kan je kiezen voor de maximale werkgeversbijdrage of voor een lager bedrag per cheque.

Hoeveel ecocheques heb ik nog Sodexo?

Je moet enkel een account aanmaken. Je kan ook steeds je huidige saldo terugvinden onderaan het kasticket van je laatste betaling met de Sodexo Card. Deze informatie kan je indien nodig ook gratis telefonisch opvragen (24/7) op het nummer 02/547.55.02.

Is ecocheques verplicht?

De handelaars zijn niet verplicht om ecocheques als betaalmiddel te aanvaarden. Het betreft een vrijwillige keuze. Handelaars die ecocheques wensen te aanvaarden, moeten aangesloten zijn bij de ondernemingen die ecocheques uitgeven, Edenred, Monizze of Sodexo.

Hoeveel is 1 maaltijdcheques?

Maaltijdcheques zijn een zogenaamd extralegaal voordeel. Werknemers die ervan genieten, zijn daarvoor volledig vrijgesteld van sociale lasten en belastingen. Toch zijn ze wettelijk verplicht om een financiële bijdrage te leveren aan het bedrag van die cheques. Die bijdrage bedraagt minstens € 1,09 per cheque.

Wat is het minimum bedrag voor maaltijdcheques?

Hoewel er wettelijk geen officieel minimumbedrag is bepaald, bedraagt de officiële minimumbijdrage voor maaltijdcheques wel € 1,09. In essentie kan je ze dus minimaal voor dat bedrag toekennen.

Heeft een student recht op maaltijdcheques?

Als jobstudent heb je in principe recht op dezelfde voordelen als een vaste werknemer in het bedrijf. Als zij dus maaltijdcheques krijgen, dan heb jij er ook recht op. Sommige werkgevers betalen hun werknemers een vergoeding voor het woon-werkverkeer.

Hoeveel maaltijdcheques krijg je?

Hoeveel maaltijdcheques krijg ik? Als medewerker heb je recht op één cheque per effectief gepresteerde werkdag. Voor verlofdagen, feestdagen of dagen waarop je afwezig bent omwille van ziekte, klein verlet of tijdelijke werkloosheid krijg je dus geen maaltijdcheques.

Waar kan je betalen met maaltijdcheques?

Veel werknemers gebruiken de maaltijdcheque voor hun boodschappen in grote supermarkten. Maar slechts weinigen weten dat ook veel andere handelszaken dit type betaalmiddel aanvaarden. Meer en meer vestigingen bieden hun klanten immers de mogelijkheid om hun rekening met hun elektronische maaltijdcheques te betalen.

Hoeveel ecocheques heb ik nog?

via de gratis mobiele MyEdenred-app; telefonisch op 02/702.20.02 (nationaal tarief); per SMS (stuur SALDO + het kaartnr. naar 3621- € 0,15 per verzonden of ontvangen SMS);