Helpful tips

Hvad er en ligtorn?

Hvad er en ligtorn?

I et sådant fortykket hudområde i fodsålen dannes der ofte en hård kerne i midten. Denne kerne mærker du som en torn, som stikker ind i underhuden. Dette kalder man en ligtorn, på fagsprog clavus. Ligtorne kommer ofte på tæerne eller forfoden.

Hvordan får man fjernet ligtorne?

Ligtorne fjernes bedst ved at blødgøre og pleje huden, så ligtornen opløses. Det kan du gøre med en god og plejende creme til hård hud. Andre muligheder er at bruge en pimpsten, ligtorneplaster, en ligtornepen eller at få ligtornen skåret væk hos en fodterapeut.

Hvem fjerner ligtorn?

Afskæring bør foretages af en læge eller fodspecialist. Ønsker du selv at fjerne ligtornen, kan du file den væk. Filning – Hvis du har en ligtorn, der forårsager irritation, kan du forsigtigt file den ned med en pimpsten, hvilket kan lette trykket. Vi anbefaler at fugte/blødgøre huden, før du begynder at file.

Hvad er Ligtorneplaster?

Hansaplast Ligtorneplaster indeholder en aktiv ingrediens, som blødgør ligtornen: salicylsyren i midten af skumringen fungerer ved at blødgøre den struktur, der holder ligtornens hornede celler sammen.

Hvorfor gør en ligtorn ondt?

De har også en hård midte, der er omgivet af øm hud. Og de har en tendens til at udvikle sig på toppen eller siden af tæerne. En ligtorn gør ondt, når man trykker på den. Og bliver den ikke behandlet, kan den brede sig og føre til betændelse i vævet omkring knoglerne.

Kan en ligtorn bløde?

Karligtorne: Karligtorne er ligtorne, der er blevet så store med tiden, at de er blevet rodet sammen med blodkarrene i hudlagene. De kan være meget smertefulde, og de kan bløde, hvis de bliver skåret i.

Kan man få en ligtorn under foden?

Det er ganske almindeligt at få ligtorne under foden. Her dannes de hårde ligtorne, også kaldet clavus durus, da huden under foden bliver tør og hård.

Kan man få ligtorn under foden?

En ligtorn dannes oftest under foden, mellem tæerne eller på en tå. Ligtorne ses ofte på lilletå eller storetå hvor belastningen fra tætsiddende fodtøj er størst.

Hvor lang tid tager det at fjerne en ligtorn?

Har du flere ligtorne der skal fjernes, kan behandlingen tage mere end en time, og vil i så fald falde ind under kategorien kompliceret fodbehandling. Prisen vil i så fald være 550 kroner.

Hvad virker mod ligtorne?

Ligtorne kan forebygges ved at vælge de rigtige sko – og ved at give tæerne lidt massage for at holde tåleddene bøjelige. Mest vigtigt er det dog at holde huden på det udsatte område konstant blød, så der ikke dannes hård hud. Det gør du ved at tage fodbade, hvor du gnubber begyndende hård hud med en neglebørste.

Er ligtorn og fodvorte det samme?

Forskel på ligtorn og fodvorter Fodvorter og ligtorne er dog to vidt forskellige tilstande i huden. Ligtorne dannes i huden som følge af en (over)belastning af huden. Fodvorter skyldes noget helt andet. Det er nemlig et virus, og fodvorter er derfor meget smitsomme.

Hvad koster det at få fjernet en ligtorn?

Har du fået en ligtorn er du måske bekymret for hvordan den skal behandles og måske også omkring prisen for at få fjernet ligtornen. Hos Sundfodterapi koster det kun 220 kr. at få fjernet en enkelt ligtorn. Vælger du samtidig at få en professionel fodbehandling koster det samlet 450 kroner.