Other

Is het normaal dat je buikpijn hebt als je zwanger bent?

Is het normaal dat je buikpijn hebt als je zwanger bent?

Tijdens je zwangerschap is het normaal dat je af en toe last hebt van lichte buikpijn. Er verandert veel in je buik en dit kan soms voor een onprettig gevoel zorgen. Zo kan pijn in de onderbuik als je zwanger bent in de eerste weken veroorzaakt worden door de innesteling.

Kun je buikpijn hebben bij innesteling?

Sommige vrouwen kunnen de innesteling voelen, als een lichte (menstruatie achtige) buikpijn. Dit is echter lastig te onderscheiden van een menstruatie. Vaak duurt dit maximaal één tot twee dagen. Pijn in je darmen kan ontzettend heftig en vervelend zijn.

Wat als je steken hebt in je onderbuik?

Pijn in de onderbuik is een veel voorkomende klacht. Meestal wordt die veroorzaakt door een darmprobleem. Maar bij vrouwen kan de pijn ook afkomstig zijn van een aandoening van de inwendige geslachtsorganen (vagina, baarmoeder, eierstokken).

Waar voel je pijn als je zwanger bent?

Je hebt pijn in je onderbuik Je baarmoeder hangt met banden aan je bekken. Als de baarmoeder groter wordt, worden deze banden iets opgerekt. Daardoor voel je soms steken in je onderbuik. Het uitrekken van deze banden begint al vrij snel na de innesteling van de bevruchte eicel.

Waar heb je pijn als je zwanger bent?

Pijn in je onderbuik: je baarmoeder gaat groeien en dat kan spanning op de omliggende organen en weefsels zetten. De banden waaraan je baarmoeder hangt, rekken dan op. Daarom heet deze buikpijn ook wel bandenpijn. Het kan aanvoelen als een harde buik of steken.

Hoe voel je als je zwanger krampen?

Het innestelen van de bevruchte eicel kan je voelen als lichte krampen in je buik. De krampen zijn vergelijkbaar met menstruatiekrampen, maar dan lichter. Deze innestelingspijn kan een aantal dagen aanhouden.

Kan de innesteling pijn doen?

Lichte krampen. Je kan een krampachtige pijn rond de innesteling voelen, de innestelingspijn. Als je in de dagen hierna licht bloedverlies hebt, kan dit wijzen op een innestelingsbloeding. Het is ook mogelijk dat je de innestelingspijn verwart met menstruatiepijn.

Kun je last hebben van innesteling?

Innesteling voelen of innestelingspijn Sommige vrouwen voelen de innesteling. Ze omschrijven dit als een krampachtig gevoel in de baarmoeder, vergelijkbaar met menstruatiepijn. Het is minder hevig dan bij een menstruatie en houdt minder lang aan, meestal een tot twee dagen.

Wat als je steken in je blaas hebt?

Bij vrouwen komt pijn bij het plassen vaak door een urineweginfectie, zoals een blaasontsteking. Klachten zijn een stekende pijn in de (onder)buik en/of onderrug. Ook moet u bij een blaasontsteking heel vaak per dag plassen, meestal maar kleine beetjes.

Waar voel je steken bij innesteling?

Onderin je buik, rond je schaambeen of in je onderrug kun je lichte krampen voelen: Een innesteling kramp. Het kan ook zeurend aanvoelen. Veel vrouwen omschrijven het als een hele milde kortdurende menstruatiepijn.