Helpful tips

Kan Spotnet niet openen?

Kan Spotnet niet openen?

Spotnet werkt nog steeds niet? Als je de foutmelding niet weet op te lossen kan je de volgende 2 dingen doen. Je kan Spotnet 2.0 downloaden en kijken of je het probleem dan ook hebt. Het is ook mogelijk om SpotLite te gebruiken om te zoeken en daarna iets te downloaden met een usenet downloadprogramma, zoals Grabit.

Hoe open je een NZB bestand?

NZB bestanden openen lukt het best met behulp van een newsreader of Spotnet, aangezien die over het algemeen op een eenvoudige manier werken. Zodra je een NZB bestand wilt gaan downloaden kun je vaak ook aangeven dat je deze direct wilt openen met je newsreader, zodat je ze niet hoeft op te slaan.

Hoe moet je GrabIt instellen met Spotnet?

Re: Spotnet en Grabit Een NZB is de lijst met bestanden die bij de download horen. Een NZB is zo in elkaar gezet dat een nieuwsreader (zoals bijvoorbeeld GrabIt), die kan gebruiken om de ‘echte’ bestanden te downloaden. Als je de NZB download gaat GrabIt automatisch bezig om de bestanden in de NZB te downloaden.

Waarom doet Spotnet het niet meer?

Een probleem bij het verbinding maken. Dit kan door je firewall komen. Of je kunt het oplossen door ‘netsh winsock reset’ in de DOS promt te zetten, of opnieuw Spotnet te installeren.

Waarom kan ik niet downloaden met Spotnet?

Installeer eerst een newsreader(Binreader,SABnzb). Open spotnet,en klik op Bewerken-> Downloadknop ,vink dan “NZB Openen” aan. De eerste keer dat je op die downloadknop klikt, zal je een newsreader moeten openen, daarna zal Spotnet altijd met die newsreader openen.Nu kan je dan ook die newsreader naar wens instellen.

Hoe kan ik een NZB bestand openen met Spotnet?

Kopieer je nzb bestand naar de bewaakte map en je download zal automatisch starten. Deze word niet zichtbaar in Spotnet en word ook opgeslagen in de map voor verwerkte downloads. Zo zou het moeten lukken.

Hoe werkt een NZB bestand?

Een NZB-bestand bevat informatie die je nieuwsreader (downloadprogramma) kan gebruiken om te kunnen downloaden. Vroeger moest je altijd eerst ‘headers ophalen’, wat uren kon duren. Dat hoeft tegenwoordig niet meer, maar kan nog steeds indien gewenst. Alle moderne nieuwsreaders kunnen NZB-bestanden importeren.

Hoe kan ik downloaden via nieuwsgroepen?

Daar gaan we!

  1. Stap 1: neem een abonnementje bij een payserver. Om te kunnen downloaden, moet je toegang hebben tot een nieuwsserver.
  2. Stap 2: installeer Spotnet. Met Spotnet kan je makkelijk te weten komen wat er door andere mensen in nieuwsgroepen gepost of gespot is.
  3. Stap 3: downloaden met SABnzbd.

Welke Spotnet versie?

De originele Spotnet Classic 1.8. x is tegenwoordig vervangen door Spotnet Classic 1.9. x welke je hier ook kunt downloaden. De nieuwste versie biedt de nodige verbeteringen en werkt bij sommige mensen beter dan de nieuwste Spotnet 2.0 welke de laatste tijd nogal voor problemen zorgt.

Wat is er aan de hand met Spotnet?

Een spot is iets wat een andere gebruiker op Usenet heeft gevonden of zelf geüpload en netjes in de juiste categorie geplaatst. Omdat Spotnet ook NZB’s kan downloaden, hoef je geen aparte Usenet client of newsreader te gebruiken, hoewel je die optie ook hebt. Usenet is ook een veilig alternatief voor YouTube.

Waarom kan ik geen reactie op Spotnet plaatsen?

Re: kan geen vraag/reactie plaatsen bij een spot Volgens mij heeft dit probleem te maken met een corrupte RSA-sleutel (het is al eens eerder voorbij gekomen). Probeer eens je Spotnet keystore op te sporen (zie hier en hier) en deze weg te gooien, dit lost het waarschijnlijk op.

Waar kan ik Spotnet downloaden?

Handleiding Spotnet 2.0

  • Om gebruik te kunnen maken van nieuwsgroepen, heeft u een nieuwsreader en een payserver nodig.
  • Stap 1.
  • Download de meest recente versie van Spotnet 2.0 op www.spotnet.tk.
  • Stap 2.
  • Bij Provider selecteer u uw usenet provider NewsXS (zie onderstaand afbeelding).
  • Stap 3.