Questions and answers

Mihin kohtaa katetta paeaeruoan juomalasi katetaan?

Mihin kohtaa katetta pääruoan juomalasi katetaan?

Peruskattaus: keitto, pääruoka ja jälkiruoka

  1. Lautaset katetaan pöytään siinä järjestyksessä, kun eri ruokalajit syödään: keittolautanen päälle, ruokalautanen sen alle.
  2. Vasemmalla on haarukka, oikealla veitsi ja uloimpana keittolusikka.
  3. Jälkiruokalusikka on lautasen yläpuolella.
  4. Juomalasi katetaan lautasen yläpuolelle.

Kummalle puolelle lautasliina?

Lautasen vasemmalle puolelle tulee haarukka, oikealle puolelle veitsi ja lautasen yläpuolelle juomalasi.

Miten aterimet katetaan?

Aterimet ojennukseen Kattaminen aloitetaan lähimpänä lautasta olevista ruokailuvälineistä. Lautasta lähimmäksi tulevat pääruokien välineet ja kauimmaksi alkuruokien välineet. Veitset katetaan lautasen oikealle puolelle terä lautaseen päin ja haarukat lautasen vasemmalle puolelle piikit ylöspäin.

Mikä on Katelautanen?

Katelautanen on koristelautanen, joka asetetaan jokaisen istujan kohdalle. Lautaselle asetettava kateliina taas vaimentaa vaihdettavien lautasten kilinää. Katelautanen korjataan pois ennen jälkiruokaa.

Miten Pöytä katetaan?

Kata astiat ja aterimet pöytään siinä järjestyksessä kuin eri ruokalajit syödään. Aterian syöminen aloitetaan siis uloimmilla ruokailuvälineillä. Jos ateriaan kuuluu alkukeitto, pää- ja jälkiruoka, asettele päällimmäiseksi alkukeittolautanen ja sen alle ruokalautanen.

Miten kahvipöytä katetaan?

Kahvipöytään katetaan ensimmäiseksi lautaset, viimeiseksi kahvikupit – älä juoksuta vieraita

  1. Kahvikupit, kahvimaidot ja sokerit puolestaan jätetään noutopöydän häntäpäähän, jotta ruokailijat voivat napata kuppinsa mukaan viimeiseksi ennen istumapaikalleen hakeutumista.
  2. Vaivattomuus on valttia.

Kummalle puolelle viinilasi?

Juhlapöydän kattauksessa pääsääntönä on, että haarukat katetaan ruokailijan vasemmalle puolelle, veitset oikealle ja lautanen keskelle niiden väliin. Jos alkuruokana on keitto, lusikka on äärimmäisenä oikealla puolella. Juomalasien paikka on lautasen yläpuolella. Leipälautanen tulee ruokailijan vasemmalle puolelle.

Miten laitetaan haarukka ja veitsi?

Veitsi oikeassa kädessä ja haarukka vasemmassa kädessä piikit alaspäin. Haarukka lepää vasemman käden keskisormen päällä etusormen ja peukalon pitäessä otteen haarukan varresta. Jos olet vasenkätinen, voit toki käyttää työkaluja toisinpäin, mutta älä pilaa kattausta siirtämällä ruokailuvälineitä pöydällä.

Mitä tarkoittaa lautanen?

Lautanen on matala, yleensä pyöreä syömä-, tarjoilu- tai koristeastia. Lautaset valmistetaan yleensä posliinista tai muovista. Lautasia on monenkokoisia ja -muotoisia. Syvempiä käytetään yleensä keiton tai muun nestemäisen ruoan syöntiin, kun taas litteämpiä käytetään kiinteämmän ruoan syöntiin.

Mitä ruokaa Valmistujaisiin?

Suolaiset piirakat, salaatit ja voileipäkakut ovat perinteisiä valmistujaistarjottavia, jotka maistuvat myös pienemmissä valmistujaisissa. Modernimpaa otetta valmistujaistarjoiluihin puolestaan tuovat pehmeän herkullinen suolainen kääretorttu sekä vegaaninen parsafocaccia.

Paljonko tarjottavaa juhliin?

Noutopöytään tai buffetpöytään varataan ruokaa yhteensä 300–400 g/vieras. On kuitenkin hyvä muistaa, että mikäli tarjottavaa on paljon, kaikki vieraat eivät välttämättä ota kaikkia tarjolla olevia ruokalajeja.

Missä Leipälautasen paikka?