Questions and answers

Waar kan ik mijn vooraf ingevulde aangifte downloaden?

Waar kan ik mijn vooraf ingevulde aangifte downloaden?

Dit gaat via DigiD; daarom moet je deze gegevens zelf downloaden. Dit werkt als volgt: 1. Ga naar https://mijn.belastingdienst.nl/mbd-pmb/ 2.

Kan ik zelf mijn belastingaangifte doen?

Log in op Mijn Belastingdienst. U logt in met uw DigiD. U bent nu in de Mijn Belastingdienstomgeving. Hier klikt u op ‘Inkomstenbelasting’ en vervolgens op ‘2020’.

Waar kan ik mijn belastingen laten invullen?

Ik wil hulp bij het invullen van m’n aangifte – wie kan mij…

  • maatschappelijke organisaties. Zoals: vak- en ouderenbonden, wijkcentra, belastingwinkels, sociaal werkers en formulieren- brigades.
  • Bibliotheken. Vaak kunt u terecht bij uw bibliotheek voor aangiftehulp.
  • belastingadviseurs.
  • wijzelf, de Belastingdienst.

Waarom geen vooraf ingevulde aangifte?

De vooraf ingevulde gegevens kloppen niet helemaal – hoe pas ik ze aan? Soms kloppen de gegevens die wij vooraf in de aangifte inkomstenbelasting invullen niet helemaal. Dat kan komen doordat wij verkeerde of onvolledige gegevens ontvingen. U kunt deze gegevens makkelijk wijzigen in uw online aangifte.

Waarom geen brief belastingaangifte?

Door middel van loonheffing. Wie geen aangiftebrief ontvangt en €47 of minder moet bijbetalen op de aangifte, hoeft geen aangifte te doen. Dan wordt er namelijk toch geen aanslag opgelegd. Dat geldt niet als je een voorlopige aanslag hebt gehad met een te betalen bedrag.

Wat kost het invullen van een belastingaangifte?

Een standaard belastingaangifte kost ongeveer €60,-. Uiteraard geldt: hoe complexer je persoonlijke situatie, des te hoger de kostprijs. Dat komt omdat de belastingaangifte dan meer tijd en aandacht vereist. Heb je bijvoorbeeld een fiscaal partner, dan kost het uitbesteden van de belastingaangifte ongeveer €75,-.

Waar kan ik gratis belastingaangifte laten invullen?

Gratis aangifte verzorgen

  • Bij vragen kunt u de Belastingtelefoon (0800 – 0543) bellen.
  • U kunt de website van de Belastingdienst raadplegen.
  • Mensen met een laag inkomen of ouderen kunnen gratis hun aangifte laten verzorgen door een regionaal belastingkantoor.