Helpful tips

Wat heb je nodig om te zeefdrukken?

Wat heb je nodig om te zeefdrukken?

Voor zeefdrukken kunnen vele verschillende materialen gebruikt worden bv. papier, karton, stof (bv. T-shirts), leer, plexiglas, metaal, hout en nog veel meer. Als een algemene regel geldt, hoe minder inkt op het materiaal moet worden afgedrukt, hoe fijner het gaas van het zeefdrukraam moet zijn.

Hoe wordt een t shirt bedrukt?

Zeefdruk is de meest gebruikte techniek Het kent diverse voordelen. De gebruikte inkt is bijvoorbeeld dik en dekkend, waardoor er in een hoge kwaliteit bedrukt kan worden. Ook hoeft u niet bang te zijn dat de kleuren anders worden dan u had bedacht, want de kleuren worden zoals in het ontwerp is vastgelegd.

Wat kost een zeefdruk?

Zeefdruk

Aantal 1 Kleur* 3 Kleur*
50 t/m 99 € 1,00 € 1,70
100 t/m 249 € 0,90 € 1,60
250 t/m 499 € 0,75 € 1,35
> 500 prijs op aanvraag prijs op aanvraag

Hoe maak je een zeefdruk sjabloon?

Maak een ontwerp voor je zeefdruk. Kleur het niet in en breng geen schaduw aan–je zult het uitsnijden en de rest ervan als sjabloon gaan gebruiken. Houd het eerst simpel. Een onregelmatig patroon met geometrische vormen en cirkels is het gemakkelijkst en is nooit afgezaagd.

Wat is het kenmerk van zeefdruk?

Zeefdruk is een sjablonen-drukproces. In tegenstelling tot conventionele sjablonen (bv. gemaakt van papier) kan deze druktechniek ook worden gebruikt om zeer gedetailleerde, vrijstaande afbeeldingen te reproduceren. Dit wordt bereikt tijdens het drukproces waarbij de inkt door de zeef wordt geperst met de rakel.

Hoe kan ik zelf kleding bedrukken?

Zelf textiel bedrukken met een sublimatieprinter

  1. Print je afbeelding in spiegelbeeld op de flex.
  2. Snij het ontwerp contour en haal overtollige folie weg.
  3. Leg het vel op het textiel met daaroverheen standaard printvellen.
  4. Pers dit met een Transferpers met de juiste instellingen voor het materiaal.

Hoe werkt kleding bedrukken?

Door de inkt precies door het doorlaatbare gaas te persen ontstaat je ontwerp. Zeefdruk wordt met name voor kleding gebruikt maar kan ook voor andere producties worden gebruikt. Voor elke kleur in het ontwerp wordt 1 zeef gebruikt. Dus als je ontwerp uit meerdere kleuren bestaat, heb je ook meerdere zeven nodig.

Wat kost shirt bedrukken?

Witte en / of lichtgekleurde T-shirts
50 – 149 € 1,14 €2,75
150 – 499 € 1,03 €1,90
500 – 999 € 0,96 €1,75
1000 – 1999 €0,92 €1,64

Wat is een Zeefraam?

Een zeefdrukraam is een soort zeef, waarbij je alle plekken waar je geen verf doorheen wilt laten komen, afdekt. Dit kan met een stencil of speciale lijm op waterbasis, zodat je het raam nog kan hergebruiken als je weer een andere print wilt maken. Je kunt een zeefdrukraam kopen, maar die zijn best prijzig.

Welke druktechnieken zijn er?

Druktechniek

  • Hoogdruk of boekdruk (bijvoorbeeld: flexodruk, houtsnede, houtgravure, linosnede en stempeltechniek)
  • Vlakdruk of offset (bijvoorbeeld: steendruk of lithografie als oervorm)
  • Diepdruk (bijvoorbeeld: etsen)
  • Doordruk (bijvoorbeeld: zeefdruk, stencilen)

Wat is zeefdruk textiel?

Zeefdruk is een veelgebruikte techniek om t-shirts, sweaters en ander textiel te bedrukken. De naam zeefdruk komt van het druksjabloon, ook wel zeef genoemd. Deze zeef is een raamwerk dat wordt bespannen met gaas en wordt voorzien van een lichtgevoelige emulsielaag.

Waar kan ik mijn shirt laten bedrukken?

T-shirts laten bedrukken door T-shirts.nl. Laat uw bedrijfskleding, promotiekleding of teamkleding personaliseren of begin uw eigen kledinglijn. Wij drukken of borduren afbeeldingen, teksten en logo’s op de meest uiteenlopende textiel- en kledingsoorten.