Other

Wat is de beste isolatie voor schuin dak?

Wat is de beste isolatie voor schuin dak?

Een schuin dak kan het beste worden geïsoleerd met PUR of PIR. Een laag van 9 tot 11 centimeter dikte is al afdoende voor je dakisolatie.

Wat is de beste isolatie voor een zolder?

Minerale wol: Glaswol en rotswol zijn erg geschikt als isolatiemateriaal voor hellende daken en zoldervloeren. Het wordt vaak in isolatiedekens verwerkt maar kan ook ingeblazen worden in de vloer of in het dak. Minerale wol isoleert erg goed, kan goed tegen vocht en is relatief goedkoop.

Welke isolatie voor hellend dak?

Een schuin dak (zoals de zolder) wordt vaak tussen de balken met steenwol geïsoleerd. Steenwol biedt niet alleen een goede thermische isolatie, maar het staat ook bekend om z’n goede geluidsisolatie. Bovendien is steenwol zeer brandveilig.

Welke isolatie onder roofing?

Een andere kunststof isolatiemateriaal zijn PIR platen en bestaan uit polyisocyanuraat. PIR platen zijn behoorlijk hard, waardoor het ideaal is om te gebruiken over daken waar je veel over loopt, bijvoorbeeld als je een dakterras aanlegt. De isolatiewaarde is enorm hoog en uitermate vochtafstotend.

Welke isolatie voor uitbouw?

Kies voor glaswol. Vergeet de buitenmuren niet: ook de spouwmuren van je aanbouw moeten geïsoleerd worden, wil je van een uitstekend thermisch comfort genieten in je nieuwe aanbouwkeuken of -leefruimte. Met glaswolplaten zijn de mogelijkheden uitgebreid.

Wat kost een schuin dak isoleren?

Gemiddelde prijzen van dakisolatie bij een schuin dak liggen tussen de € 1.500 en € 2.500 bij het isoleren van de binnenzijde en € 3.500 en € 4.500 bij de buitenzijde.

Hoe moet ik mijn dak isoleren?

Bestaande zolders isoleert men vaak met dekens van minerale wol die tussen de kepers van het dak worden geklemd. De isolatie werkt men vervolgens af met gipsplaat of een anders soort plaatmateriaal, maar er zijn ook speciale isolatiepanelen in de handel die al voorzien zijn van een afwerklaag.

Wat kost het om een zolder te isoleren?

De prijzen voor het plaatsen van zoldervloerisolatie liggen gemiddeld tussen 20 en 40 euro per vierkante meter. Voor het plaatsen van zolderisolatie via de binnenzijde van het dak kan je rekenen op een startprijs van ongeveer 20 euro per vierkante meter, maar de kosten kunnen oplopen tot 65 euro per m².

Hoe dik de zoldervloer isoleren?

Bij een niet-massieve zoldervloer vul je de ruimtes tussen de vloerbalken op met isolatiemateriaal. Halfharde of zachte isolatieplaten van minerale wol zijn zijn hiervoor erg geschikt. Het beste is om een isolatiepakket te krijgen met een dikte van 15 tot 23 centimeter.

Welke isolatie tussen kepers?

Omdat de afstand tussen de kepers steeds verschillend is, kan je geen spijkerflensdekens gebruiken. Voor isolatie bij kepers op verschillende afstanden, kan je kiezen voor versnijdbare isolatieplaten of versnijdbare isolatierol. Om de isolatie luchtdicht af te werken, breng je achteraf een dampscherm aan.

Welke folie zolder isoleren?

Aan de binnenzijde van het schuine dak gebruikt u dampdichte folie. Wanneer u enkel vloerisolatie toepast en geen isolatie aan de binnenzijde van het schuine dak, dan gebruikt u dampdichte folie op de zoldervloer. Wanneer u een dak van buiten onder de dakpan isoleert, gebruikt u dampopen isolatiefolie.