Blog

Wat is de beste manier om mascara op te doen?

Wat is de beste manier om mascara op te doen?

Voor het beste resultaat scheid je je wimpers eerst met een wimperkammetje. Vervolgens houd je je wimperkruller zo dicht mogelijk bij de wimperaanzet en krul je je wimpers gedurende drie seconden. Doe dat zeker niet langer, dan beschadig je ze en krijgen je wimpers een hoekige vorm. Zijn drie seconden niet genoeg?

Wat is een goede mascara primer?

Veel merken hebben al een mascara primer op de markt gebracht. Probeer bijvoorbeeld één van deze primers en ervaar het zelf: Met de Maybelline Lash Sensational Primer Mascara geef je al je wimpers een uitgewaaierd volume. Take your lashes to paradise met de L’Oréal Paris Paradise Extatic Primer.

Hoe gebruik je een mascara primer?

Hoe gebruik ik een wimper primer?

  1. Draai de primer open en kijk naar beneden in de spiegel.
  2. Duw het borsteltje goed tegen je wimperrand en werk zigzaggend naar boven.
  3. Focus goed op de gehele lengte van je wimpers.
  4. Wil je je wimpers een extra boost geven?
  5. Laat je wimpers 30 seconden drogen voordat je mascara aanbrengt.

Hoe voorkom je klontjes in je mascara?

Mascara gaat vaak klonteren als het flesje bijna leeg is en steeds meer uitdroogt. Door 2 tot 4 druppels lenzenvloeistof of oogdruppels eraan toe te voegen, is de vochtbalans weer helemaal in orde en kun je het spul weer makkelijk aanbrengen op je wimpers. Heb je geen lenzen en ook geen oogdruppels in huis?

Waar moet mascara?

Breng de eerste laag mascara aan, goed vanaf de wimperrand. Op die manier zullen je wimpers straks namelijk nog langer en voller lijken. Heb je weinig tijd of wil je voor de meer ”au naturelle” look gaan, hou het dan bij één laag. Wacht nu ongeveer 1 minuut voordat je de volgende laag aanbrengt.

Hoeveel lagen mascara?

> Plaats je borsteltje aan het begin van je wimperrand en kijk vooral recht vooruit; > Zigzag langzaam richting de puntjes van je wimpers voor een gekruld effect;> Herhaal deze stap, afhankelijk van hoe dik je je wimpers wil laten lijken. Gemiddeld zijn twee tot drie laagjes mascara op je ogen genoeg, zegt Marlena.

Waarom een primer mascara gebruiken?

Primer voor mascara Mascara primers bevatten vaak verzorgende ingredienten voor je wimpers. Je mascara hecht beter en blijft daardoor langer en beter zitten. En je hoeft vaak minder lagen mascara aan te brengen. En het hoeft niet duur te zijn.

Wat doet witte mascara?

Een witte mascarabasis die de wimpers omhult en optimaal voorbereidt op de make-up. Dankzij deze basis is het effect van je mascara nog groter en lijken je wimpers langer en voller.

Wat zijn Spinnenpoten?

Spinnenpoten ontstaan als je lekker veel lagen mascara opdoet en onverhoopt nog een paar klontjes ertussen hebt zitten. De wimpers worden dan erg zwaar en gaan door de grote hoeveelheid mascara ook aan elkaar kleven. Vaak voelen deze dikke wimpers ook hard aan en is het veel lastiger om je mascara te verwijderen.

Wat kun je doen als je wimpers uit elkaar staan?

De allerbeste tip die ik je kan geven: schaf een metalen wimperkam aan! Deze kan je vinden bij de gespecialiseerde merken zoals Kryolan of Make-Up Studio en is de ideale manier om toch aan elkaar klevende wimpertjes te scheiden. Met een plastic wimperkam ga je naar mijn mening nooit een goed resultaat krijgen.

Hoe weet je dat je mascara op is?

Als je mascara korrelig begint te worden is het een teken dat je beter een nieuwe aan kunt schaffen. De korrels geven bijna geen kleur meer af en het staat natuurlijk ook niet mooi op je wimpers. Klonterig. Een klonterige mascara is ook een duidelijk teken dat je een nieuwe tube moet openen.

Welke mascara van Maybelline is het best?

1. Maybelline Lash Sensational. Deze Maybelline mascara kan bij onze partner Bol.com op maar liefst 150 positieve beoordelingen rekenen. Die hoeveelheid geeft duidelijk aan dat we hierbij met geweldige mascara te maken hebben.