Trending

Wat is een activator beugel?

Wat is een activator beugel?

Wat is een activator? De activator is een uitneembare beugel die gelijktijdig in de boven- en onderkaak werkt. De activator houdt de onderkaak naar voren zodat de boven en ondertandbogen goed op elkaar gaan passen, je krijgt hierdoor een goede ‘beet’.

Wat doet een blok beugel?

Beide beugels hebben dezelfde werking. De blokbeugel zit als een blok tussen je tanden. De beugel zorgt er bij het dichtbijten voor dat de onderkaak naar voren wordt geduwd. Zo wordt de groei van de onderkaak gestimuleerd en de groei van de bovenkaak juist geremd.

Hoe doe je een Blokbeugel in?

Hoe doe je de blokbeugel in? Het beste is het om de beugel met duim en wijsvinger beet te pakken en in de mond tegen de boventanden- en kiezen te zetten. Daarna moeten de ondertanden in de beugel worden gezet. Je doet dit het beste door tegelijk de onderkaak iets naar voren te houden.

Waarom activator?

De orthodontist kiest voor een activator om bij mensen met een overbeet de stand van de kaken ten opzichte van elkaar te verbeteren. Door de activator wordt de bovenkaak tegengehouden en wordt voorwaartse verplaatsing van de onderkaak gestimuleerd.

Hoe werkt een Plaatbeugel?

Een plaatbeugel is een uitneembare beugel die bestaat uit een kunsthars plaatje dat tegen het gehemelte aan zit. Aan het plaatje zitten een metalen draad die langs de voorkant van je tanden loopt en ijzeren haakjes vast die ervoor zorgen dat de beugel om de tanden blijft zitten.

Wat kost een activator beugel?

Voorbeeld is een blokbeugel (activator). Het plaatsen van dit type beugel kost € 127,94 exclusief materiaal- en techniekkosten. De beugelconsulten kosten € 26,85 per maand. De materiaal- en techniekkosten van een activator bedragen € 93,51.

Hoe weet je of je een beugel nodig hebt?

Een tandarts beveelt een beugel meestal aan om het ‘orofaciale’ uiterlijk van de patiënt te verbeteren. Met een orthodontische behandelingen kunnen problemen als scheefstaande of te veel tanden, een overbeet, een onderbeet, een onjuiste kaakpositie en aandoeningen aan de kaakgewrichten opgelost worden.

Hoe lang moet je een Activator dragen?

Een activator werkt alleen als je hem iedere dag lang genoeg draagt. Het liefst dag en nacht, maar in ieder geval 16 uur per dag. Je mag de beugel even uitdoen tijdens het eten, bij het sporten en als je bijvoorbeeld een spreekbeurt hebt.

Hoe doe je een Buitenbeugel in?

De buitenbeugel bestaat uit twee bogen, een kleine binnenboog en een grote buitenboog, die in het midden aan elkaar vastzitten. De binnenboog komt in de mond en wordt ingebracht in de buisjes op de metalen bandjes, die rondom de kiezen worden geplaatst. De buitenboog loopt langs de buitenkant van de wangen.

Kan je met een Blokbeugel drinken?

Eten en drinken Doe een uitneembare beugel altijd uit als je gaat eten. Drinken van frisdrank met prik is voor de beugel zelf geen enkel probleem, maar voor je tanden (ook als je geen beugel hebt!) niet al te best. De zuren in frisdrank maar ook in vruchtensap, zijn niet goed voor het tandglazuur.

Hoe ziet een activator eruit?

De activator bestaat uit een soort ‘blok’ met een gedeelte voor de bovenkaak en een gedeelte voor de onderkaak. Deze beugel zit eigenlijk los in je mond. Door je kaken op elkaar te zetten houd je de beugel op zijn plaats.

Hoe slik je met een activator?

Zorg ervoor dat je op de goede manier slikt; Kiezen op elkaar, lippen dicht en slikken door je tong tegen je verhemelte aan te drukken (dus niet je tong naar voren persen). In het begin maak je veel speeksel aan, dit verdwijnt binnen een dag. Blijf het op de juiste manier slikken oefenen.