Most popular

Wat is een Eigen Verklaring CBR?

Wat is een Eigen Verklaring CBR?

Voor alle weggebruikers die het rijbewijs A, B, BE of T wil halen en/of zijn rijbewijs wil verlengen en ouder is dan 75 jaar of houder is van het rijbewijs CDE, dient een Gezondheidsverklaring in te vullen. Aanvraag Gezondheidsverklaring indienen via Mijn CBR.

Wat kost een eigen verklaring bij het CBR?

Kosten Gezondheidsverklaring De Gezondheidsverklaring kost dit jaar € 39,30. Daarmee betaalt de klant voor de diensten van het CBR, zoals: De beoordeling van de rijgeschiktheid, een eventuele rijtest en adviezen over bijvoorbeeld aanpassingen aan de te gebruiken auto of motor.

Wat is een eigen verklaring?

De Eigen Verklaring is een korte, medische vragenlijst waarbij er vragen worden gesteld over je geestelijke en fysieke gezondheid. Zo kan het CBR beoordelen of jij veilig en verantwoord de weg op kunt. Dit dienen leerlingen zelf te verzorgen via Mijn CBR.

Wat houdt gezondheidsverklaring CBR in?

Een Gezondheidsverklaring vul je in, zodat het CBR kan beoordelen of je gezond genoeg bent om je rijbewijs te halen. Op de Gezondheidsverklaring staan vragen over je gezondheid. Die moet je eerlijk invullen. Als autorijder ben je namelijk verantwoordelijk voor je eigen veiligheid en ook voor die van anderen.

Waar vraag je een gezondheidsverklaring aan?

Een Gezondheidsverklaring koopt u via Mijn CBR, onze webshop of aan de balie bij de meeste gemeenten. Wij adviseren de verklaring online via Mijn CBR in te vullen.

Hoe regel je een gezondheidsverklaring?

Het invullen van de Gezondheidsverklaring Vul de Gezondheidsverklaring in via Mijn CBR. Log in met uw DigiD. Gebruik nooit een DigiD van een ander. De Gezondheidsverklaring betaalt u via iDeal.

Wat kost een gezondheidsverklaring bij de huisarts?

De Gezondheidsverklaring kost in 2020 € 37,80. De keuring wordt gedaan door uw eigen arts en eventueel een medisch specialist, u regelt hier dus ook zelf de betaling mee. De NZa (Nederlandse Zorgautoriteit) heeft hiervoor maximale tarieven vastgesteld.

Wat staat er in een gezondheidsverklaring?

Als je een levensverzekering of arbeidsongeschiktheidsverzekering wilt afsluiten, moet je meestal een gezondheidsverklaring invullen. Deze bevat een serie vragen over je gezondheid. Nadat je de verklaring hebt ingevuld, beoordeelt een medisch adviseur je gezondheidssituatie.

Wat heb je nodig voor je rijexamen?

Op de dag van het rijexamen moet je het volgende meenemen: Een wettelijk toegestaan, geldig identificatiebewijs. Bevestiging van de reservering, deze krijg je per e-mail van het CBR (printen en meenemen naar het rijexamen). Adviesformulier van je tussentijdse toets (als je een tussentijdse toets hebt gedaan).

Hoe kom ik aan een gezondheidsverklaring voor het CBR?

De gezondheidsverklaring kunt u bij het CBR ook telefonisch aanvragen en via de post laten opsturen naar uw huisadres, dit kost echter wel €10,- extra. Heeft u vragen over de gezondheidsverklaring of wilt u een afspraak maken voor een medische keuring? Bel dan naar 0228 – 543 903 of vul ons contactformulier in.

Hoe kom ik aan een gezondheidsverklaring CBR?

De Gezondheidsverklaring vult u zelf in. Want het gaat om uw persoonlijke gegevens en die zijn vertrouwelijk. Op Mijn CBR logt u in met uw DigiD. Beantwoord de vragen van de Gezondheidsverklaring en betaal via iDeal (€ 39,30).

Heb je een gezondheidsverklaring nodig om te reizen?

Yes! Omdat we jouw gezondheid en die van je medereizigers het allerbelangrijkst vinden, vragen we iedereen vanaf 13 jaar die gaat vliegen om een gezondheidsverklaring zelf in te vullen en mee te brengen. Je kan ‘m downloaden en meebrengen op je mobiel of print er twee uit – voor je heenvlucht en terugvlucht.

Wanneer is een CBR eigen verklaring noodzakelijk?

Een CBR Eigen Verklaring, sinds 1 November 2017 een CBR Gezondheidsverklaring genoemd, is in een aantal situaties noodzakelijk. Bij medische situaties, als u 75plusser bent, in geval van C of D-rijbewijzen, of bijvoorbeeld na een vordering. U kunt hier lezen wanneer u verplicht bent een CBR Gezondheidsverklaring in te vullen.

Hoe kunt u een CBR-gezondheidsverklaring bestellen?

Een CBR-gezondheidsverklaring kunt u bestellen op mijn.cbr.nl. U dient hiervoor echter wel eerst in te loggen met een persoonlijke “DIGI D” code. Soms is de Gezondheidsverklaring nog af te halen op uw plaatselijke gemeentehuis, maar een groot aantal gemeentes verkoopt deze niet meer en verwijst door naar cbr.nl.

Waar kunt u een eigen verklaring aanvragen?

U kunt een eigen verklaring aanvragen via de website van het CBR en bij uw gemeente. De eigen verklaring kost bijna € 30,00. Dit bedrag is exclusief de nog bijkomende kosten voor onderzoeken, zoals het psychiatrisch onderzoek bij alcohol en drugs. Brochure alcohol bestellen.