Blog

Wat is een samen afgehaakt stokje?

Wat is een samen afgehaakt stokje?

Je kunt steken minderen door steken samen te haken. Je maakt dan de steken net niet helemaal af, de laatste stap sla je over. Bij samengehaakte stokjes haak je een stokjescluster, maar dan niet in één steek, maar in meerdere steken.

Hoe minder je stokjes?

Uitleg Stokje Minderen

  1. 1 . Sla de draad om je naald en steek je naald door de eerste steek. 2 . Sla de draad om je naald en haal de draad op.
  2. 4 . Sla de draad om je naald. 5 .
  3. 7 . Sla de draad om de naald heen en haal de draad door twee lussen heen. 8 .

Hoe haak je drie halve stokjes samen?

Om drie stokjes samen te haken, sla je de draad om de naald. Steek de haaknaald in de steek aangegeven in het patroon. Sla de draad weer in de naald en haal deze door de steek, je hebt nu drie lussen op je naald. Je hebt nu twee lussen op je naald.

Hoe moet ik minderen bij haken?

Bij het minderen gebruik je maar één van de twee lusjes van een steek, de voorste of de achterste. Welke je gebruikt, hangt ervan af of je aan de voor- of achterkant van je werk bezig bent. De lusjes die je niet gebruikt blijven namelijk zichtbaar, dus dat wil je niet aan de voorkant van je werk hebben.

Wat zijn stokjes?

Bij stokjes sla je de draad om je naald, steekt deze in een steek en haalt een lusje daardoorheen, totdat er drie lusjes op de naald staan.

Wat is een cluster bij haken?

Een stokjescluster bestaat uit 2 of meer stokjes in dezelfde steek of lossenruimte, die onafgemaakt zijn en samen worden afgemaakt tot één steek. Je slaat daarvoor tijdens het haken van een stokje steeds de laatste stap over en begint direct aan het volgende stokje.

Hoe kant je haakwerk af?

Pak je naald en steek hem in in het eind van de ronde, steek daarbij in in het midden van je laatst gehaakte steek, dat is die helemaal aan het eind van je laatste toer. Laat de punt van de naald naar de verkeerde kant van je werkstuk wijzen en trek de draad erdoor. Zo zit je draad voorgoed vast.

Hoe haak je armsgaten?

Haak het aantal toeren dat je nodig hebt, tot je bij de armsgaten bent. Voor de armgaten minder je 2 tot 3 cm aan beide kanten. Als je in dit geval voor 2 cm kiest, zijn dat 18:5 steken = 3,6 steken. Rond deze af naar 4 steken.

Wat betekent DC bij haken?

In het Engels betekent bijvoorbeeld een dc een Double crochet wat bij ons een vaste heet, maar in het Amerikaans is een dc ook een double crochet maar wordt er een stokje mee bedoeld.

Wat is een drievoudig stokje?

Maak 3 omslagen om de haak, haal de haak door de steek en haal de draad door (=5 lussen op de haak), *maak een omslag om de haak, haal de haak door 2 lussen*, herhaal van *-* in totaal 4 keer (= 1 lus op de haak). …

Wat is samen haken?

Het minderen van een vaste houdt in dat je twee steken gaat samenhaken tot 1 steek. Dit wordt veel gebruikt om de juiste vorm te krijgen bij bijvoorbeeld een amigurumi.

Wat is een lager stokje?

Een verlengd stokje is eigenlijk een gewoon stokje, maar dan een toer (of meer) lager ingestoken, waardoor je de omslag en lusje iets hoger op moet trekken. Het stokje lijkt daarom meer op streepjes dan op een stokje.