Other

Wat kost een huis in Spanje?

Wat kost een huis in Spanje?

Over het algemeen moet je in totaal met ongeveer 13% kosten rekenen voor een wederverkoop en tot ongeveer 14,5% voor een nieuwbouw in Spanje. Daarin is wel alles begrepen: notariskosten, registratierechten, belastingen, zegelrecht en het honorarium van een advocaat.

Waar moet je opletten bij het kopen van een huis in Spanje?

De belangrijkste kosten die moeten worden betaald bij het kopen van een woning in Spanje zijn de ITP-overdrachts- en btw-belasting, vermogenswinstbelasting, notariskosten, de betaling om je naam te registreren in het eigendommenregister en eventuele kosten in verband met de hypotheek.

Waar goedkoop wonen in Spanje?

Dan volgen Madrid (68,5% goedkoper), Sevilla (68% goedkoper), San Sebastián (65,6% goedkoper), A Coruña (63,3% goedkoper), Salamanca (62,5% goedkoper), Granada (-61%) en Zaragoza (-60,8%).

Kan je zomaar een huis kopen in Spanje?

Wanneer je een huis gaat kopen in Spanje, moet je rekening houden met een aantal extra kosten. Zo is er de overeengekomen prijs voor de woning, maar ook de kosten koper. Dit kan per regio verschillen, maar houd rekening met ca. 13 – 15% van de aankoopprijs (of hoger bij lagere koopprijzen).

Wat zijn de kosten koper in Spanje?

Net als in Nederland bestaat er in Spanje ook “Kosten Koper”. Het percentage ligt rond de 12% tot 14 % van de aankoopprijs. Het grootste deel hiervan bestaat uit 8% of 10% overdrachtsbelasting bij bestaande bouw of 10% BTW in geval van nieuwbouw.

Wat kost een hypotheek in Spanje?

Spaanse banken financieren over het algemeen 60% tot maximaal 70% van de aankoopprijs of taxatiewaarde van de woning. De laagste waarde is leidend. Een financiering van 100% is niet mogelijk. Bij de aankoop van een zogenaamde finca rustica of rustieke woning zal de maximale hypotheek worden beperkt tot 60%.

Wat is er nodig voor het verkrijgen van een hypotheek in Spanje?

Eisen voor een hypotheek in Spanje De belangrijkste zaken zijn uw inkomen, uw leeftijd en de (taxatie)waarde van de woning. Daarnaast kan uw gezinssamenstelling een rol spelen, maar ook of u resident bent en of u uw woning in Spanje permanent gaat bewonen of als vakantiehuis gebruikt.

Wat moet je kopen in Spanje?

13 x meenemen uit de Spaanse supermarkt

 • Ingeblikte vis. Al is het alleen maar om de leuke verpakkingen.
 • Flan. Geen verse natuurlijk, want dat overleeft de terugreis niet.
 • Picos. Veel meer keuze en een stuk goedkoper dan in de Nederlandse supermarkt.
 • Olijfolie.
 • Pimentón de la Vera.
 • Tortilla.
 • Cava.
 • Tortas de aceite.

Welk land is het goedkoopst om te wonen?

De 5 goedkoopste landen in Europa om een woning te kopen

 • Cyprus. Om onze top 5 te openen, trekken we richting Cyprus, een eiland dat al ruime tijd een politiek getouwtrek is tussen Turkije en Griekenland.
 • Montenegro.
 • Bulgarije.
 • Macedonië
 • Moldavië

Hoeveel kost leven in Spanje?

Huizen te koop in Spanje

Spanje Verenigd Koninkrijk
Prijs per vierkante meter voor een appartement in het stadscentrum €2 531,77 €4 456,34
Gemiddelde netto maandelijks inkomen €1 287,17 €1 967,43
Maandelijkse basisvoorzieningen voor een appartement van 85 vierkante meter €111,95 €158,27
Maandelijkse internetkosten €36,21 €27,23

Waarom huis in Spanje kopen?

Waarom een huis kopen in Spanje? Spanje is voor veel mensen het ideale land om te wonen of een gedeelte van het jaar te verblijven. Het gunstige klimaat, de levenswijze van de Spanjaarden en de Spaanse cultuur zijn bijzonder aantrekkelijk. Ook de gastronomie is het vermelden waard.

Hoe lang duurt het om een huis te kopen in Spanje?

Lees meer over de verschillende koopcontracten in Spanje. De termijn om tot akte te gaan is doorgaans 2 maanden. Echter kan dit afhankelijk zijn wat er is overeengekomen en of u uw NIE-nummers reeds ter beschikking heeft. Een normale koop duurt in totaal zo’n 3 maanden tot akte.