Blog

Wat kost een Japanse sierkers?

Wat kost een Japanse sierkers?

De Japanse sierkers steelt in het voorjaar de show met zijn rijkelijke bloei aan roze bloemen. De opvallende boom met zijn grote trossen bloemen is geschikt voor elke tuin. De Japanse sierkers bloeit in april en mei en bestel je bij Bomenbezorgd al vanaf € 69,95!

Hoeveel kost een Japanse kerselaar?

Japanse Kerselaar Prunus serrulata ‘Kanzan’

Stamomtrek Leveringswijze Prijs
14/16 hoogstam extra kwaliteit met aardekluit € 257,55 In voorraad
8/10 hoogstam in pot € 91,45 In voorraad
10/12 hoogstam in pot € 119,80 In voorraad
12/14 hoogstam in pot € 167,70 In voorraad

Hoe snel groeit een Japanse sierkers?

Prunus serrulata ‘Kanzan’ groeit vrij snel en wordt als boom of meerstammige struik ongeveer 9 tot 10 meter hoog. De standplaats van Prunus serrulata ‘Kanzan’ mag niet te nat zijn. Het blad van Prunus serrulata ‘Kanzan’ is groen en verkleurt in de herfst geel.

Hoe snel groeit Prunus serrulata Kanzan?

H 3.5 m op 1 m in 10 jaar. Winterhard. Jonge bomen hebben de vorm van een vaas maar met verouderen groeien ze in de breedte uit. Kanzan heeft grote trossen dubbele bloemen die het mooist uitkomen tegen een donkere achtergrond.

Wat kost een prunus?

Vanaf € 76,54. Omschrijving: De Prunus Prunus serrulata ‘Kanzan’ is een prachtige bloesemboom die een brede, vaasvormige kroon vormt. Op latere leeftijd zakt de kroon van de Prunus serrulata “Kanzan”iets uit.

Hoe snoei ik een Japanse kers?

De sierkers groeit over het algemeen niet hard en daarom hoeft er eigenlijk niet veel gesnoeid te worden. Als u wilt snoeien om de boom in vorm te houden, kan dat het beste in de zomer of aan het begin van de winter. In het voorjaar snoeien leidt tot bloedingen.

Wat kost een Prunus?

Welke Japanse sierkers?

Een van de meest toegepaste Japanse sierkersen is Prunus serrulata ‘Kanzan’. Deze boom met zijn brede vaasvormige kroon zie je dan ook vaak in parken, plantsoenen en straten. Bij oudere exemplaren gaan de takken fraai overhangen, wat nog meer sfeer geeft.

Hoe snel groeit een Prunus?

Populaire haagplant Er hoeven maar weinig planten per strekkende meter aangeplant te worden om binnen korte tijd te genieten van een mooie volle haag. De prunus Laurier Rotundifolia groeit zelfs 40 tot 50 centimeter per jaar.

Hoe hoog kan een Prunus worden?

Wat zijn de kenmerken van Prunus cerasifera ‘Nigra’? De soort kan als struikvorm of boomvorm worden gekweekt en wordt ongeveer 5 tot 7 meter hoog. In de winter valt het blad af. De sierpruim krijgt al vroeg in april kleine wit-roze bloemen. Door de vroege bloei geeft de boom meteen kleur in uw tuin.

Hoe snel groeit een prunus?

Er hoeven maar weinig planten per strekkende meter aangeplant te worden om binnen korte tijd te genieten van een mooie volle haag. De prunus Laurier Rotundifolia groeit zelfs 40 tot 50 centimeter per jaar.

Hoe groot wordt een prunus?