Most popular

Wat te doen met gekwetste vogel?

Wat te doen met gekwetste vogel?

Heb je een gewond dier gevonden, breng het dier naar een opvangcentrum voor vogels en wilde dieren, of meld het daar.

Wat moet je doen met een gewonde duif?

Bel de dierenambulance, of vang de vogel en breng hem zelf naar de dichtstbijzijnde vogelopvang. Goede kans dat de dierenambulance je wel vraagt iets over de duif heen te zetten, zoals een emmer, kartonnen doos of wasmand.

Wat te doen met gewonde egel?

  1. Trek dikke handschoenen aan om de egel op te pakken. De stekels van een egel kunnen prikken.
  2. Zet het dier in een schoendoos, klein, rustig en donker.
  3. Breng de egel naar een opvangcentrum in je buurt.
  4. Als het lang duurt voor je de egel kunt wegbrengen, geef hem dan een beetje water en/of kattenbrokjes.

Wat te doen met zieke vogel?

Doe de vogel in een doos, voorzien van voldoende luchtgaten. De doek kun je erbij laten. Voelt de vogel koud aan, of is het een jonge vogel (kaal of donzig), dan kun je er een in een handdoek gewikkelde kruik bij leggen. Het is belangrijk om een zieke of gewonde vogel geen eten of drinken te geven!

Wat doen met een gewonde duif?

Breng de vogel naar het vogelasiel of laat de dierenambulance de vogel ophalen zodat zij die naar het vogelasiel kunnen brengen. De vogel heeft de meeste overlevingskans als hij direct naar het dichtstbijzijnde vogelasiel adres wordt gebracht. Daar krijgt hij de deskundige hulp die hij nodig heeft.

Wat te doen met dode meeuw?

Meld dode vogels Laat dode vogels die u onderweg vindt altijd liggen, want het oprapen kan gevaarlijk zijn als de doodsoorzaak niet duidelijk is. Denk aan vogelgriep, maar ook aan andere bacterie- of virusinfecties. Een gevonden dode vogel kunt u doorgeven aan Sovon Vogelonderzoek.

Wat eet een gewonde duif?

De medewerkster geeft wel een tip: zet een schaaltje water en ongekookte rijst met zaden neer, zodat de duif kan aansterken.

Wat moet je doen als je kanarie ziek is?

Ga onmiddellijk naar de dierenarts als je een van de symptomen opmerkt. Behandel het dier zelf tegen de parasieten, maar vergeet ook de omgeving niet aan te pakken, en zorg voor een goede hygiëne. Symptomen: de vogel legt heel veel eieren of juist geen, ze zit met opgezette veren en is lusteloos.

Wat moet je doen met een vogel die niet kan vliegen?

Vliegt hij niet weg, doe dan de vogel in een doos met gaatjes en breng hem naar de vogelopvang, of bel de dierenambulance.

Wat doet de dierenambulance met een gewonde duif?

Wat te doen met een dode eend?

Neem voor dode hobbykippen of hobbyvogels contact op met uw dierenarts. De dierenarts kan zo nodig de dode dieren onderzoeken (kosten zijn voor uw rekening). Als de dierenarts het niet vertrouwt, kan de dierenarts een dierziektemelding doen bij de NVWA via het Landelijk meldpunt voor dierziekten, (045) 54 63 188.

Wat te doen bij dode duif?

Denk aan vogelgriep, maar ook aan andere bacterie- of virusinfecties.

  1. Een gevonden dode vogel kunt u doorgeven aan Sovon Vogelonderzoek.
  2. Geef ringgegevens van dode vogels door aan het Vogeltrekstation, Centrum voor vogeltrek en –demografie.
  3. Meld zieke dode vogels bij het Dutch Wildlife Health Centre.