Other

Welke kleur past goed bij groen?

Welke kleur past goed bij groen?

Je kunt groen combineren met de volgende kleuren:

 • Wit.
 • Grijs.
 • Zwart.
 • Okergeel.
 • Bruin / cognac.
 • Blauw.
 • Roze.
 • Taupe.

Welke kleur past bij bruin en beige?

Witte tinten met een spikkeltje bruin in zijn de tinten bij uitstek om bruin te gaan combineren. Zo ziet men dat beige-wit zoals Cream White een klassevolle atmosfeer opwekken in de ruimte. Daarbij is deze combinatie zo goed als tijdloos, en daarom perfect voor mensen die niet veel hun interieur veranderen.

Welke kleur past goed bij oranje?

Oranje (gedempt) met niet te fel geel of rood kan prima. Met bruin combineert oranje ook. Blauw in kleine hoeveelheden past ook bij oranje.

Welke kleuren werken goed samen?

In zijn boek Omringd door idioten (affiliate) geeft Thomas Erikson tips om de DISC-kleurenmethode toe te passen, zodat je beter leert communiceren met collega’s, vrienden en familie. DISC staat voor Dominant (rood), Inspirerend (geel), Stabiliteit (groen) en Correct (of Consciëntieus, blauw).

Welke kleur past goed bij olijfgroen?

Wissel het af met zowel lichte als donkere groentinten. Daarnaast vormt olijfgroen ook een mooie combinatie met andere natuurtinten. Denk aan bruin, taupe of grijs. En wat ook heel mooi is, is de combinatie van olijfgroen met goud of koper!

Welke kleur past bij vergrijsd groen?

Wanneer je het grijs meer wilt benadrukken, kan je de kleur combineren met verschillende grijstinten, taupe en wit, zo geef je een grijs groene muurverf een coole look. Wil je juist meer warmte? Combineer grijsgroen dan met zachte natuurtinten zoals aardetinten, zandkleur, oud roze en crème.

Welke kleur past bij beige?

Omdat het een zeer veelzijdige kleur is, combineert beige perfect met andere neutrale kleuren zoals crème, wit en grijs. Maar ook met meer dominante en warme tinten zoals oranje en bruin, of lila en blauw is beige prachtig.

Welke kleur past bij bruin plafond?

Bruin met blauw- en grijstinten Om te vermijden dat je interieur te druk wordt, kan je werken met kleuraccenten. Je schildert bijvoorbeeld grote vlakken in het bruin en verwerkt lichtere kleuren in accenten. Zoals in het voorbeeld hieronder, waar kommetjes of bloemen een blauwe, grijze en roze tint krijgen.

Welke kleur past goed bij Petrol?

Petrol kun je met veel kleuren combineren. Bijvoorbeeld met donkerblauw, jeansblauw, zwart, bruin, off-white. Een donkere petroltint kan heel goed werken als neutrale kleur en kun je dan ook heel goed met felle kleuren combineren.

Welke kleur past goed bij oker?

De mooie warme kleurtint staat bijvoorbeeld erg mooi bij wit, zwart en grijs. Maar ook andere kleuren, waarvan je niet zou verwachten dat het een goede combinatie zou vormen passen er heel mooi bij. Denk aan blauw, groen, bruin, en zelfs roze kan erg mooi bij okergeel staan.

Welke pastelkleuren passen bij elkaar?

Pastelkleuren kun je prima met elkaar combineren. Juist omdat ze dezelfde diepte en ondertoon hebben gaat dit goed met elkaar samen. Roze en geel passen heel mooi bij elkaar. Voeg je daar lichtblauw of mintgroen aan toe, dan is je pastel kleuren palet compleet!

Welke kleuren combineren goed met rood?

7 x combineren met rood

 1. Rood + lichtroze. Zacht en warm lichtroze is een heel mooie partner voor vurig rood.
 2. Rood + oker. Een iets diepere warme kleur, zoals okergeel, is ook mooi in combinatie met rood.
 3. Lichtblauw + rood.
 4. Rood + zand.
 5. Rood + zwart.
 6. Khaki + rood.
 7. Wit + rood.