Blog

Welke lijm voor EPDM?

Welke lijm voor EPDM?

Vaak wordt EPDM met contactlijm verlijmd, maar ook met onze spuitlijm kunt u prima uw EPDM verlijmen. Het aanbrengen van spuitlijm gaat sneller. Bij het drukvat moet wel eenmalig een spuitpistool en drukslang worden aangeschaft. Handig hierbij is dat de lijm in het drukvat en in de slang niet uitdroogt.

Wat hecht op EPDM?

Epdm kit of MS polymeer kit Hecht uitstekend op diverse ondergronden als Polyester, PU, scheepsdeknaden, rvs, hout, aluminium etc… De kit heeft een zeer goede eigenschap door elastisch te blijven wat belangrijk is voor een epdm dakbedekking die ook elastisch is.

Kun je EPDM op EPDM lijmen?

Conclusie: EPDM op EPDM plakken is mogelijk. Gebruik hiervoor onze contactlijm. Voor de de montage van EPDM accessoires kan ook gekozen worden voor EPDM kit.

Welke lijm voor EPDM op bitumen?

Handige tips bij EPDM aanbrengen op bitumen De EPDM kan met behulp van onze sterke bodemlijm rechtstreeks op de bitumen dakbedekking geplakt worden. Voor optimale isolatie-eigenschappen van het dak kunt u overwegen om tussen het rubber en het dakleer nog een extra isolatielaag aan te brengen.

Welke lijm voor vijverfolie?

Wanneer PVC vijverfolie moet worden verlijmd, is het raadzaam dit te doen met zachte pvc lijm. Wanneer u EPDM vijverfolie wilt verlijmen is dit raadzaam om dit te doen met vulkaniseer tape en primer.

Waarom EPDM lijmen?

EPDM lijm: bodemlijm Deze lijm kan op talloze soorten ondergronden worden aangebracht zoals bitumen, hout, isolatieplaten of beton en laat zich zeer snel verwerken doordat alleen de ondergrond gelijmd hoeft te worden. Na het aanbrengen van de lijm kan het EPDM aangebracht worden.

Kan EPDM op roofing?

Ook voor renovatie van een oud roofing- of bitumen dak is EPDM de ideale dakbedekking. Het EPDM membraan uit één stuk wordt rechtstreeks op een oude dekbedekking gekleefd, zonder afbraakwerken of stortkosten. De constructie zelf dient nog in goede staat te zijn, maar de roofing moet uiteraard niet meer waterdicht zijn.

Kan EPDM op Underlayment?

EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Het is een synthetisch rubber en het materiaal kan uitstekend op verschillende ondergronden worden aangebracht. Zo kunt u EPDM verlijmen op OSB platen, underlayment platen of een houten dakbeschot.

Welke lijm voor dakbedekking?

Met koudlijm kan je snel en zonder risico dakrollen verlijmen aan de ondergrond. Deze Roofix koudlijm is zelf ook gemaakt op basis van bitumen en versterkt met vezels. Daardoor zorgt deze lijm voor een extra waterdichte barrière die zelfs kleine barstjes en oneffenheden vult. Roofing op je dak lijmen is heel eenvoudig.

Kan bitumen over EPDM?

– EPDM is een dakbedekking die de eigenschap heeft dat het materiaal zo goed als dampdicht is. – Doordat EPDM bijna zo goed als dampdicht is kun je het materiaal niet zomaar over een bestaand dak met bitumen aanbrengen.

Hoe lijm je vijverfolie?

1. Oppervlaktes die je wilt verlijmen moet je eerst goed ontsmetten en vetvrij maken met bijvoorbeeld Aceton 2. Beide delen van de PVC vijverfolie (ongeveer 10 cm) moet je insmeren met de zachte pvc lijm 3. De lijm moet afhankelijk van de temperatuur 5 a 10 minuten drogen 4.

Kun je vijverfolie plakken?