Blog

Welke matras kamperen?

Welke matras kamperen?

Ga je buiten het zomerseizoen of in een minder warm land kamperen, kies dan bij voorkeur voor slaapmat of matras met een extra isolerende laag. Een pomp voor een luchtbed neemt best veel ruimte in beslag en een dik luchtbed met de mond opblazen vergt de nodige longinhoud.

Waar op slapen kamperen?

Meestal wordt een luchtbed om op te slapen gemaakt van vinyl. Natuurlijk zijn er ook luchtbedden van ander materiaal, zoals de gezellig gekleurde exemplaren waar je mee gaat dobberen op het meer.

Kan een matras in een tent?

Een vast matras is het fijnst, maar op de grond wordt het door condens vochtig. Met een beetje handigheid kan je het ook in een tent gebruiken in combinatie met een matras. Doordat er onder het matras lucht kan komen heb je geen vochtproblemen meer en lig je lekker.

Welk slaapmatje kopen?

Bij het kopen van een slaapmat moet je een afweging maken tussen: comfort, gemak, pakmaat, prijs en isolatiewaarde:

 1. Welke dikte slaapmat is het meest geschikt?
 2. 2. Box, mummy of standaard vorm?
 3. Hoe breed moet de slaapmat zijn?
 4. Hoe zwaar en groot mag jouw slaapmat zijn?
 5. Hoeveel isolatie moet de slaapmat bieden?

Welk luchtbed ligt het best?

Verkozen tot het beste luchtbed is het Intex PremAire model. De belangrijkste reden dat dit comfortabele luchtbed zo hoog staat, is de ‘pillow’ toplaag. Hierbij verplaatst de lucht in het bed heel voorzichtig. Het slaapoppervlak past zich aan aan je lichaam, wat zorgt voor optimaal slaapcomfort.

Wat is warmer luchtbed of matje?

Isolerend vermogen: Als je op zoek bent naar een slaapmat of luchtbed waarmee je in koude gebieden wilt slapen, kies dan voor een slaapmat. Een luchtbed heeft namelijk geen isolerend vermogen. Let bij een slaapmat op de R-waarde: hoe hoger deze waarde, hoe beter de slaapmat isoleert.

Wat slaapt het lekkerst in een tent?

Toch zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden om ook in een tent lekker te slapen. Denk bijvoorbeeld aan een inflatable slaapmat, deze is door de combinatie van schuim en lucht super goed geïsoleerd en door gebruik te maken van een matrashoes is het bijna of je op een echt matras licht. Toch liever een luchtbed?

Hoe lekker slapen in een tent?

GOED SLAPEN IN EEN TENT

 1. #1: Goed beddengoed.
 2. #2: Neem oordoppen mee.
 3. #3: Zet je tent op de juiste manier op.
 4. #4: Kleed je goed aan.
 5. #5: Drink niet te veel vlak voor je naar bed gaat.
 6. #6: Zorg ervoor dat je moe bent.
 7. #7: Draag een slaapmasker.
 8. #8: Eet geen grote maaltijd voor je naar bed gaat.

Wat is beter luchtbed of slaapmat?

Een slaapmat heeft in vergelijking met een luchtbed een veel beter isolerend vermogen. De optrekkende kou uit de grond koelt de lucht in een luchtbed namelijk af. Deze koude lucht kun je met je eigen lichaamswarmte minder goed verwarmen waardoor het bed door de meeste mensen als iets kouder ervaren wordt.

Welk slaapmatje voor kind?

De Nomad Kids 3.8 slaapmat is de enige slaapmat die volledig op kinderen aangepast is. De Kids 3.8 heeft een polyester toplaag. Deze toplaag is extra geborsteld en voelt daardoor nog comfortabeler.

Wat is een goed 2 persoons luchtbed?

Intex Supreme Air-Flow Luchtbed Het gaat hier om de Intex Supreme, een model dat absoluut tot het beste 2 persoons luchtbed hoort. Hij is dan wel duurder dan voorgaande modellen maar heeft wel de perfecte dikte (51 cm). Uiteraard is dit luchtbed zelf opblazend, een luchtpomp is dus niet nodig.

Hoe slaap je op een veldbed?

Bovenop de lattenbodem, leg je dan nog een luchtbed of nog handiger een slaapmat. De slaapmat kun je met elastieken aan het opblaasbare veldbed vastklemmen. Het veldbed zelf is 70 cm breed. Veel dikkere slaapmatten van 10 cm zijn vaak echter breder.

https://www.youtube.com/watch?v=6LzwvY3oanc