Blog

Welke rederij vaart naar Terschelling?

Welke rederij vaart naar Terschelling?

Terschelling is een prachtig eiland dat via een afvaart met de boot Terschelling vanaf het vasteland in Harlingen bereikbaar is. Dit doe je natuurlijk met de afvaarten van Rederij Doeksen. Zij zorgen dat je op een comfortabele manier de overtocht naar dit prachtige eiland kunt maken.

Welke boten vertrekken uit Harlingen?

Vanaf Harlingen

  • Veerdienst Ms. Friesland – Iedere dag om 09.45, 15.00 en 19.55 uur.
  • Veerdienst Ms. Midsland en Sneldienst – Afvaart op verschillende tijden per dag.
  • Let op: de boottijden kunnen afwijken én reservering is verplicht. De dienst kan vol zitten en daardoor niet meer beschikbaar zijn.

Welke boot vaart naar Vlieland?

Ms Vlieland is de gewone veerboot naar Vlieland doet er 1 uur en 35 minuten over om het eiland te bereiken. Vlieland ligt het verst van de wal van alle eilanden. Op de gewone boot kunt u ook uw fiets meenemen. Op de boot naar Vlieland kunt u iets drinken of eten.

Hoe heet de boot naar Terschelling?

Ms Friesland is het grootste schip op de lijn Harlingen – Terschelling. Aan boord zijn moderne salons, waaronder een aparte familiesalon met videohoekje. Heeft u trek, dan kunt u een keuze maken bij de zelfbedieningsbuffetten. Ook is er een gezellige bar.

Waar kom je aan met de boot op Terschelling?

Eenmaal aangekomen op het eiland, meert de veerboot aan in de haven van West-Terschelling. Ook hier is een terminal van Rederij Doeksen aanwezig. Vanuit de terminal kom je uit op het havenplein, waar je vervolgens verschillende opties hebt om je verder te verplaatsen op het eiland.

Kan ik met de boot van Vlieland naar Terschelling?

Van Vlieland naar Terschelling (of andersom) reis je met de snelboot van Rederij Doeksen. Deze vaart alleen tijdens de zomerdienstregeling (medio april-september) op dinsdag, woensdag en donderdag. Jouw fiets kan hierbij ook mee.

Welke eilanden vanaf Harlingen?

Boottijden

  • Texel. De veerboot naar Texel vertrekt eenmaal per uur vanuit Den Helder.
  • Vlieland. De veerboot naar Vlieland gaat over de Waddenzee en een stukje over de Noordzee.
  • Terschelling. De overtocht naar Terschelling vertrekt vanuit Harlingen.
  • Ameland.
  • Schiermonnikoog.

Waar vandaan vertrekt de boot naar Terschelling?

De boot naar Terschelling vertrekt vanaf Harlingen. U vaart met Rederij Doeksen. De veerboten van Rederij Doeksen doen circa 2 uren over de overtocht. Met de sneldienst van Rederij Doeksen duurt de overtocht 45 minuten.

Waar opstappen boot Vlieland?

Opstappen. In Harlingen is de opstapplaats de Sassteiger. Deze ligt vlakbij treinstation Harlingen Haven en op circa 3 minuten lopen van de Harlinger terminal van Rederij Doeksen. De opstapplaats van ms Zeehond op Vlieland ligt aan de Havenweg, vlakbij restaurant de Dining bij de passantenhaven.

Kun je met de boot van Vlieland naar Terschelling?

Waar stap je op de boot naar Terschelling?

Waar komt de boot aan op Terschelling?