Most popular

Welke spieren kantelen het bekken?

Welke spieren kantelen het bekken?

Gluteus medius Een van de drie machtige bilspieren die loopt van je heup naar je dijbeen. Zijn sleutelrol ligt bij het ondersteunen van je standbeen, omdat het voorkomt dat je bekken kantelt terwijl je andere been los van de grond is.

Hoe kan je je rug Holler maken?

Versterkt de onderrug en helpt bij ischias.

 1. Ga liggen op je buik met je kin op de grond.
 2. Je armen liggen gebogen naast je heupen met de handpalmen op de grond, of leg je handen onder je bekken.
 3. Til op een inademing beide benen op.
 4. Houd de houding vol zo lang als goed voelt, en doe deze twee à drie keer.

Welke oefeningen zijn goed voor je bekken?

Stabiliseren van bekken/lage rug Beginpositie: Handen- en kniëenstand/zijligging/rugligging. Doel: Stabiliseren van het bekken via diepe dwarse buikspier. Oefening: Trek uw navel of uw onderbuik in zonder uw bekken te kantelen. Na 1x maximaal aanspannen gebruikt u 30% van uw maximale kracht om de oefening te herhalen.

Waar is bekken kantelen goed voor?

Bekken kantelen Deze oefening is bedoeld om de beweeglijkheid en ontspanning van zowel het bekken als de lage rug te optimaliseren.

Welke spieren gebruik je tijdens het tillen?

De benen blijven hierbij gestrekt en de rugspieren doen al het werk, met de bijhorende belasting. Toch zijn de beenspieren drie keer zo sterk dan de rugspieren. Het lijkt dus logisch om die sterke spieren te gebruiken en door de benen te buigen.

Welke spieren gebruik je bij zitten?

Het gaat dan vooral om de heupbuigers (iliopsoas), de rectus femoris in je bovenbeen, de grote borstspieren (pectoralis), de monnikskapspier (trapezius) en anterieure scalene (een kleine spier aan weerszijden in de nek)’, legt fysiotherapeut David Reavy uit.

Wat kan het gevolg zijn van een slechte lichaamshouding voor de wervelkolom?

Een slechte houding kan na verloop van tijd een storing in de wervelkolom veroorzaken. Dit kan leiden tot spanning in de gewrichten. Als de ruggengraat zich in een verkeerde houding bevind, moet het gewicht of de spanning opnieuw worden verdeeld om de slechte houding te compenseren.

Hoe hoort je rug te staan?

Plaats je voeten op gelijke lijn met je schouders. Buig lichtjes door de knieën. Voorkom een ‘ingezakte’ houding als je staat. Je hoofd, nek en de rest van je wervelkolom moeten één lijn vormen.

Hoe train ik mijn kringspier?

Oefeningen

 1. Probeer aan iets anders te denken dan aan de aandrang en adem richting de bekkenbodem.
 2. Span langzaam de bekkenbodem aan met ongeveer 70% van uw kracht. Leg daarbij het accent op de anus. Houd dit 10 tot 20 seconden vast en laat langzaam weer los. Herhaal dit tot de aandrang is verdwenen.

Welke oefeningen met elastiek?

Sport elastiek oefeningen

 1. Squat.
 2. Kickbacks.
 3. Upright Row.
 4. Front Raises.
 5. Overhead Pulls.
 6. Chest Press.
 7. Push-Ups.

Wat gebeurt er bij het voorover kantelen van het bekken?

Door de verdraaiing raken pezen, spieren en zenuwen uit balans en worden deze te zwaar én verkeerd belast. Hetzelfde geldt voor compensatie elders in het lichaam. Compensatie van een bekkenscheefstand met de wervelkolom kan tal van klachten en symptomen veroorzaken.

Wat te doen bij scheve bekken?

Mocht er een draaiing in het bekken zitten (bekkentorsie/bekkenverwringing), dan kan de podotherapeut u verwijzen naar een manueel therapeut, orthomanueel arts, osteopaat of chiropractor. Deze kan dan kijken of hij uw bekken wat rechter kan zetten met eventuele manipulaties.