Trending

Welke vakken zijn belangrijk voor geneeskunde?

Welke vakken zijn belangrijk voor geneeskunde?

Voor Geneeskunde betekent dat in ieder geval biologie, natuurkunde, scheikunde, wiskunde A of B en Engels. Ook aan de Nederlandse taal kunnen eisen gesteld worden.

Wat studeren na geneeskunde?

Als je de studie Geneeskunde hebt afgerond (de bachelor en master dus), ben je basisarts. Je kunt je hierna gaan specialiseren en hebt de keuze uit meer dan 40 verschillende vervolgopleidingen, bijvoorbeeld huisartsgeneeskunde, psychiatrie, kindergeneeskunde, chirurgie of gynaecologie.

Hoe lang duurt het om geneeskunde te studeren?

De opleiding tot arts duurt zes jaar, waarvan drie jaar bachelor en drie jaar master. Beide worden afgesloten met een diploma. Na ontvangst van het masterdiploma ben je basisarts.

Wat kun je met een bachelor geneeskunde?

Na het doorlopen van de opleiding geneeskunde (bachelor en master) ben je basisarts maar kun je het beroep van arts nog niet zelfstandig uitvoeren….Je kan ook rechtstreeks doorstromen naar de volgende masteropleidingen:

  • Master in de seksuologie.
  • Master in Bioinformatics.
  • Master in Molecular Biology.
  • Master in de statistiek.

Heb je voor Geneeskunde VWO nodig?

Je moet hiervoor in het bezit zijn van een VWO-diploma (met natuur- en scheikunde) en een diploma van een HBO- of universitaire opleiding. Na een zware toelatingsprocedure kun je worden toegelaten tot een schakeljaar.

Welke HBO opleiding heb je nodig voor geneeskunde?

Met een afgeronde hbo-bachelor ben je toelaatbaar tot een universitaire studie maar moet je nog kunnen aantonen dat je voor de vakken biologie, natuurkunde, scheikunde en wiskunde niet deficiënt bent.

Wat te doen na master geneeskunde?

Na de master Geneeskunde heb je een aantal mogelijkheden:

  • Je kunt je specialiseren tot medisch specialist, zoals internist, huisarts of chirurg.
  • Je kunt aan het werk in een ziekenhuis of het bedrijfsleven, bijvoorbeeld als verzekeringsarts.
  • Je kunt wetenschappelijk onderzoek doen.

Wat na coschappen?

Vroeger hadden veel universiteiten nog een separaat artsexamen aan het eind van de coschappen. Tegenwoordig is het laatste coschap vaak het artsexamen. Na het behalen van het artsexamen is men arts en kan men zich als basisarts laten registreren in het BIG-register.

Kun je met een hbo propedeuse geneeskunde studeren?

Volg je op dit moment een havo-opleiding dan ben je na het behalen van je diploma niet toelaatbaar tot de opleiding Geneeskunde. Je wordt geadviseerd om na je havo-diploma eerst je vwo-diploma te behalen. Het behalen van een hbo-propedeusediploma na je havodiploma geeft geen nog toelating tot de opleiding geneeskunde.

Hoe lang duurt de opleiding tot kinderarts?

De opleiding tot kinderarts duurt vijf jaar.

Wat kan je worden met master Geneeskunde?

Na de master kan je verder studeren tot huisarts of specialist. Je kan ook verder studeren binnen de maatschappelijke gezondheidszorg, doctoreren, of een specifieke vervolgopleiding volgen.

Wat te doen na master Geneeskunde?