Blog

Welke zorgverzekering vergoed kunstgebit?

Welke zorgverzekering vergoed kunstgebit?

Een kunstgebit wordt voor ten minste 75 procent vergoed vanuit de basisverzekering. Over het bedrag dat wordt vergoed betaal je bovendien je eigen risico (385 euro in 2021). Het is mogelijk om de eigen bijdrage voor een kunstgebit vergoed te krijgen via een aanvullende- of tandartsverzekering.

Wat kost kunstgebit 2021?

De maximale kosten van een kunstgebit is €1,460- (van alle verzekeringen in 2021). *Daarvan betaalt u 25% zelf, dat is ongeveer €365-. Elke verzekering hanteert een ander maximumtarief voor een kunstgebit, dus er kan een klein verschil in zitten.

Wat zijn de kosten van een gebitsprothese?

Wat kost een kunstgebit? Een volledig kunstgebit (boven- en onderkaak) kost gemiddeld tussen de 900 en 1.300 euro. De prijs is onder andere afhankelijk van het materiaal dat er gebruikt wordt. De prijs bestaat uit een deel techniekkosten en een deel tandartskosten.

Hoe vaak wordt een gebitsprothese vergoed?

Basisverzekering. Voor een volledig kunstgebit. (bovenprothese en/of onderprothese) krijgt u 75% vergoed. Deze vergoeding krijgt u één keer per 5 jaar.

Wat kost een nieuw kunstgebit in Belgie?

Op het moment dat u er aan denkt om een vals gebit te laten plaatsen dient u rekening te houden met een gemiddelde prijs van rond de 1.250 euro De exacte kosten van een vals gebit in België in 2021 zijn altijd afhankelijk van meerdere factoren.

Wat kosten een klikgebit zonder vergoeding?

De kosten voor een klikgebit blijven niet beperkt tot de aanschaf, het maken en het aanbrengen van het gebit en de implantaten. Er komen ook materiaalkosten en consultkosten van een tandarts of kaakchirurg bij kijken. In totaal kun je al snel uitkomen op 4.000 euro of meer.

Hoeveel kost een volledig nieuw gebit?

Wat kost een Frameprothese?

U krijgt uit de basisverzekering geen vergoeding voor de frame prothese. Hiervoor moet u een extra aanvullende (tandarts-) verzekering hebben afgesloten. De kosten van een frameprothese 1-4 elementen is vanaf €750-. De kosten van een frameprothese 5-13 elementen is vanaf €850-.

Hoe vaak Rebasen?

Klachten vallen vaak niet direct op, ondertussen slinken uw kaken wel. Bij controle zorgen we dat de prothese goed blijft passen, hiermee voorkomt u problemen. Wanneer moet ik mijn prothese laten rebasen? Wij adviseren om minimaal 1 keer per jaar uw prothese te laten controleren.

Kan een klikgebit altijd?

In principe moet gezegd worden dat iedereen een klikgebit kan nemen. Er moet wel voldoende bot zijn om de implantaten te plaatsen. Waar te weinig bot aanwezig is, kan worden bijgeplaatst. Hoewel het dus een extra ingreep vereist, is ook in dergelijke gevallen het plaatsen van een klikgebit mogelijk.

Wat kost een Rebasing?

Rebasing van een gedeeltelijke prothese (frameprothese of kunsthars plaatje) kost €0 tot €215,-. afhankelijk van of u een aanvullende verzekering heeft. Sommige aanvullende verzekeringen dekken de volledige kosten.