Other

Heb je een reispas nodig voor Turkije?

Heb je een reispas nodig voor Turkije?

Als u naar Turkije wilt reizen, moet u een reisdocument en visum Turkije bezitten en deze meenemen op reis. Zo is het voor inwoners van bepaalde landen mogelijk met een ID kaart te reizen, terwijl het voor inwoners van andere landen alleen is toegestaan te reizen met een paspoort met voldoende resterende geldigheid.

Welke papieren nodig voor vakantie?

Reist u naar het buitenland, dan is binnen Europa een geldige identiteitskaart meestal voldoende. Voor een reis buiten Europa heeft u een paspoort nodig. Voor sommige landen is een visum verplicht.

Welke regels gelden voor Turkije?

Coronamaatregelen Turkije

Reisbeperkingen en documenten
Toeristisch bezoek / verblijf toegestaan Ja
Reisadvies Nederlandse overheid Reisadvies ministerie van Buitenlandse zaken
Negatieve test noodzakelijk Ja, bij binnenkomst (vanaf 6 jaar), PCR-test van maximaal 72 uur oud of een antigeentest niet ouder dan 48 uur

Heb je een reispas nodig voor Egypte?

Egypte aanvaardt enkel de elektronische identiteitskaart mét chip. Een apart visum is noodzakelijk. Voor verblijven langer dan 1 maand: een internationaal paspoort is verplicht (nog ten minste 6 maanden geldig na terugkeer) en een visum is noodzakelijk (geen pasfoto nodig).

Heb je visum nodig voor Turkije Belgie?

Vanaf 2 maart 2020 zijn Belgen vrijgesteld van visa voor reizen naar Turkije en dit voor een verblijf van 90 dagen gedurende een periode van 180 dagen. Voor een visum voor lang verblijf, moet u zich richten tot de Turkse Ambassade of Consulaten in België.

Welke documenten nodig voor Nederland?

Altijd vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatief testbewijs nodig. U heeft na verblijf in een land buiten de EU/Schengen bij een (terug)reis naar Nederland altijd minimaal 1 van deze documenten nodig: een vaccinatiebewijs (bijvoorbeeld in de CoronaCheck-app of op papier);

Welke papieren nodig voor Nederland?

Om Nederland in te kunnen reizen heeft u een geldig reisdocument nodig. Dat kan zijn een paspoort (afhankelijk van uw nationaliteit met visum) of een identiteitskaart (als u binnen Europa reist).

Wat als ik Corona krijg in Griekenland?

Voor het inreizen in Griekenland heb je dus twee QR-codes nodig. Een code krijg je van de Griekse overheid na het invullen van het PLF-formulier, de andere code krijg je via de Corona Check app. Je kunt ook papieren versies van de test, het vaccinatiebewijs of herstelbewijs meenemen.

Is het veilig in Griekenland?

Griekenland is een veilig land en ook de hoofdstad Athene wordt gemarkeerd als veilig. De veiligheidsrisico’s in Griekenland zijn vergelijkbaar met Nederland. Zo dien je op drukke toeristische plekken en in smalle drukke straatjes rekening te houden met zakkenrollers.

Heb je een reispas nodig voor Griekenland?

Wanneer je naar Griekenland reist, heb je enkel je Belgische identiteitskaart nodig.

Kan je reizen zonder identiteitskaart?

Moet ik mijn paspoort of identiteitskaart meenemen tijdens reizen naar het buitenland? U heeft niet alleen een paspoort of identiteitskaart nodig als u de grens over gaat. U moet u ook kunnen identificeren tijdens uw verblijf of onderweg. Daarom moet u altijd een geldig paspoort of geldige identiteitskaart meenemen.