Blog

Hoe gebruik je locoid Scalp lotion?

Hoe gebruik je locoid Scalp lotion?

Locoid Scalp lotion dient u in een dun laagje op de te behandelen huidaandoening aan te brengen. Na het aanbrengen kunt u Locoid Scalp lotion met een lichte massage in de huid laten opnemen. Niet vaker dan 1 tot 3 keer per dag op de huidaandoening aanbrengen, tenzij uw arts anders voorschrijft.

Wat is locoid Scalp lotion?

Locoid Scalp lotion bevat een synthetisch bijnierschorshormoon (= corticosteroïd) en vermindert snel de ziekteverschijnselen, zoals jeuk, roodheid of schilfering van de huid, die optreden bij bepaalde huidaandoeningen.

Wat kost locoid Scalp lotion?

Kosten

Gemiddelde prijs per 15 g
LOCOID, CREME 1 mg /G € 1,80 € 0,12 vergoed € 0,00 bijbetalen
LOCOID, EMULSIE VOOR CUTAAN GEBRUIK 1 mg /G € 1,50 € 0,10 vergoed € 0,00 bijbetalen
Gemiddelde prijs per 15 ml
LOCOID, OPLOSSING VOOR CUTAAN GEBRUIK 1 mg / ml € 1,65 € 0,11 vergoed € 0,00 bijbetalen

Wat doet locoid?

Introductie Locoid Hydrocortisonbutyraat behoort tot de bijnierschorshormonen of corticosteroïden. Op de huid toegepast remmen ze ontstekingen, verminderen schilfering, werken jeukstillend en verminderen zwelling.

Hoe lang mag je betamethason gebruiken?

Als u het medicijn slechts tijdelijk hoeft te gebruiken, smeer het dan niet langer dan ongeveer drie weken. Als u daarna betamethason enkele dagen niet smeert, keert de werkzaamheid weer terug. Als u dit medicijn langdurig moet gebruiken, smeer het dan bij voorkeur niet langer dan een paar dagen achtereen.

Wat kun je doen tegen jeuk op je hoofd?

Je hoofdhuid verzorgen Het is belangrijk om bij een jeukende hoofdhuid te zorgen dat de huid niet droog wordt. Gebruik daarom geen sterk geparfumeerde zeep om je haar te wassen. De Eucerin Kalmerende shampoo is daarentegen zeer mild bij een droge, jeukende hoofdhuid. Je kunt hiermee zelfs dagelijks je haar wassen.

Wat te doen bij Seborroïsch eczeem?

Dit kun je zelf doen als je last hebt van seborroïsch eczeem:

 1. Kies voor milde of hypoallergene huidverzorgingsproducten die zo min mogelijk irriterende ingrediënten bevatten.
 2. Gebruik niet te veel zeep tijdens het douchen.
 3. Douche niet te lang en niet te heet.
 4. Dep je huid na het douchen voorzichtig droog.

Wat doet dermovate?

Dit is een corticosteroïd (bijnierschorshormoon) dat ervoor zorgt dat de klachten, die veroorzaakt worden door huidaandoeningen, verminderen. Dermovate trekt na aanbrengen snel in de huid. Hierdoor nemen de klachten zoals jeuk, roodheid, zwelling en schilfering af.

Wat is een Vetcreme?

Een zalf bevat geen water, maar paraffine of vaseline. Een vet crème is op waterbasis en bevat daarnaast ook vaseline of paraffine. Een vet crème is dus vetter dan een crème alleen op waterbasis. Sommige crèmes en zalven bevatten ureum.

Hoe lang anti schimmel creme gebruiken?

Meestal is voor een huidinfectie een kuur van 2 tot 4 weken voldoende. Tussen de tenen kan een kuur van 6 weken nodig zijn. Nagelinfecties duren nog veel langer, tot zo’n 8 maanden. Verder is het belangrijk te voorkomen dat de schimmelinfectie terugkeert.

Hoe lang mag je beclometason neusspray gebruiken?

De kans dat u last krijgt van uw ogen is groter als u dit medicijn langer dan drie maanden gebruikt of als er per ongeluk wat spray in uw oog komt. Scherm uw ogen af bij gebruik van de spray, zodat er geen spray in uw ogen kan komen. Neem contact op met uw arts bij verergering van de oogklachten.

Wat kun je doen tegen een geïrriteerde hoofdhuid?

Wat kan je zelf doen tegen een geïrriteerde hoofdhuid?

 1. 1.Gebruik een milde shampoo.
 2. 2.Elke dag je hoofd masseren.
 3. 3.Af en toe een masker.
 4. 4.Niet te heet douchen.
 5. 5.Gebruik geen stijltang of föhn.
 6. 6.Vermijd het gebruik van stylingsproducten op je hoofdhuid.
 7. 7.Gebruik Tea Tree Oil.
 8. 8.Jojoba olie.