Trending

Hoe krijg ik mijn geld terug van de NS?

Hoe krijg ik mijn geld terug van de NS?

Een aanvraag indienen via Mijn NS is ook mogelijk. Log dan in op Mijn NS en klik vervolgens op het tabblad ‘Los kaartje’. Ook als de hogesnelheidslijn deel uitmaakte van jouw reis (Intercity direct of de intercity Den Haag-Eindhoven via Breda), kun je online een aanvraag indienen.

Waarom krijg ik geld terug van de NS?

U kunt geld terug vragen bij verlies, diefstal of beschadiging van uw OV-chipkaart. Of als uw trein vertraging heeft.

Hoeveel geld terug bij vertraging NS?

De restitutieregeling van NS heet Geld Terug bij Vertraging (GtbV). Bij een vertraging vanaf een half uur (30 minuten) krijg je 50% van een treinticket (op basis van enkele reis) terug, bij vertraging vanaf één uur (60 minuten) krijg je het volledige bedrag van een enkele reis vergoed.

Hoe vaak kun je niet uitchecken?

Normaal gesproken krijg je het restant meteen weer terug als je uitcheckt. Vergeet je uit te checken, dan betaal je dus de borgsom voor je reis. Als je twaalf keer niet uitcheckt, blokkeert het systeem je OV-chipkaart. Om zo’n blokkering op te heffen, kun je terecht bij een RET-Servicepunt.

Hoe krijg ik mijn geld terug van mijn verlopen OV-chipkaart?

Stuur je kaart op met het formulier Teruggave saldo persoonlijke OV-chipkaart (pdf). Wij proberen je kaart dan met speciale apparatuur uit te lezen. Als dat lukt en er staat nog saldo op je kaart, storten we dat binnen 15 dagen op je bankrekening.

Wat als je je OV bent vergeten?

Vervangend vervoerbewijs Ben je jouw OV-chipkaart met abonnement thuis vergeten? Reis dan met een andere OV-chipkaart, koop een eenmalige chipkaart of bestel eenvoudig online een e-ticket. Zo reis je met een geldig vervoerbewijs en krijg je geen boete.

Wat te doen als je vergeet uit te checken?

Als je hebt vergeten uit te checken of als het gewoon niet lukte om uit te checken, heb je te veel betaald. Het te veel betaalde bedrag krijg je natuurlijk van ons terug! Je moet ons dan wel even laten weten wanneer je niet hebt uitgecheckt. Vraag je geld terug op www.uitcheckgemist.nl.

Wat is een NS Flex abonnement?

NS Flex Basis is de instapvariant van NS Flex. Hiermee reis je op rekening met trein, bus, tram en metro zonder abonnement. Je hoeft geen saldo te laden op je OV‑chipkaart maar betaalt achteraf via automatische incasso. Daarnaast kun je gebruik maken van de andere voordelen van NS Flex.

Wat als je niet kan uitchecken?

Als je vergeet uit te checken en je reist op saldo, dan schrijft het systeem de borgsom van 4 euro af. Dat gebeurt automatisch bij het inchecken. Vergeet je uit te checken, dan betaal je dus de borgsom voor je reis. Als je twaalf keer niet uitcheckt, blokkeert het systeem je OV-chipkaart.

Heb ik mijn uitcheck gemist?

Op www.uitcheckgemist.nl vraag je in drie simpele stappen je saldo terug. Meld je aan en ontvang voortaan een e-mail als je saldo kunt terugvragen na een gemiste check-in of check-uit. Handig, want dan hoef je niet meer zelf te kijken of je je geld al kunt terugvragen!