Blog

Hoe ver vlinderstruik terugsnoeien?

Hoe ver vlinderstruik terugsnoeien?

Jaarlijks of om het jaar snoeien zorgt ervoor dat je vlinderstruik compact en sterk blijft.

  1. Wacht met snoeien tot de ergste nachtvorst voorbij is: meestal in maart of april.
  2. Snoei tot ongeveer 40 centimeter van de grond.
  3. Gebruik een snoeischaar met een ‘aambeeld’, een platte onderkant.

Hoe oud kan een vlinderstruik worden?

Een vlinderstruik groeit erg snel maar wordt doorgaans niet erg oud. Als de plant op zijn retour is, kan je beter in de zomer of meteen na de herfstsnoei wat stekken nemen en van start gaan met een nieuw, gestekt exemplaar.

Hoe snoei je een vlinderstruik?

De vlinderstruik bloeit op eenjarig hout, voor een mooie groeiwijze en een rijke bloei is het aan te raden de vlinderstruik elk voorjaar (maart) sterk terug te snoeien. U kunt alle takken vlak boven de grond of tot 30 centimeter van de grond afzagen, het liefst vlak boven een zijscheutje.

Hoe hoog wordt een Vlinderboom?

De meeste vlinderstruiken zijn bladverliezend maar er zijn ook groenblijvende soorten. De struik kan zo’n drie meter hoog worden.

Kun je een vlinderstruik klein houden?

Hoe moet u Buddleja davidii ‘Blue Chip’ snoeien en onderhouden? Omdat de takken van de Buddleja davidii ‘Blue Chip’ kunnen invriezen, is het aan te bevelen de tuinplant aan het eind van de winter pas te snoeien. Snoei de struik flink terug tot ongeveer 30 cm boven de grond. U kunt alle takken weg snoeien.

Kun je vlinderstruik klein houden?

Snoeitips. “Korthouden” van de vlinderstruik is heel belangrijk. Hierdoor groeien ze goed, geven ze veel bloemen en blijven ze jong en gezond. Wanneer de plant niet gesnoeid wordt kunnen ze de ruimte ontnemen van andere planten of om zelf lekker van de zon te kunnen genieten.

Hoe lang bloeit vlinderstruik?

Deze tuinplant bloeit ook nog eens lekker lang door, tot laat in de nazomer, zodat ook dan de tuin er kleurrijk uit blijft zien. De Tuinplant van de Maand augustus kan daar voor zorgen! De vlinderstruik (Buddleja) is een bladverliezende heester die bloeit van juli tot oktober.

Kan vlinderstruik tegen wind?

De Vlinderstruik staat het liefst in de volle zon maar doet het ook goed in de halfschaduw. Als de struik in de volle zon staat trekt hij de meeste vlinders aan. Hij staat het liefst enigszins beschut zodat hij bij harde wind niet los komt te staan.

Hoe behandel je een vlinderstruik?

Verzorging

  1. Belangrijk is een standplaats in de halfschaduw tot volle zon, de vlinderstruik houdt van warmte.
  2. Zet de plant op een goed doorlatende, vochtige grond en geef de planten regelmatig water.
  3. Geef de planten in het voorjaar extra voeding zodat ze lang en rijk blijven bloeien en gezond blijven.

Hoe hard groeit een vlinderstruik?

Groeisnelheid en bloeiwijze De plant groeit snel, in het begin natuurlijk wat langzamer, maar eenmaal op een hoogte van zo’n anderhalve meter zet de struik er goed de vaart in en kunnen met gemak hoogtes van 3 meter worden bereikt, er moet dan ook regelmatig worden gesnoeid.

Hoe hoog wordt een Buddleja?

Het assortiment vlinderstruiken is groot. Met fascinerende kleuren in wit, blauw, roze of lila is de plant een opvallende verschijning in de tuin. De bloemgrootte kan variëren van 10- wel 30 cm. De hoogte kan variëren van 0,50 tot wel 4 meter!

Wat doet een vlinder op een vlinderstruik?

Vlinders zorgen voor de bestuiving van de vlinderstruik. Stuifmeel blijft kleven op de roltong van de vlinder, dat hij meeneemt naar de volgende bloem.