Questions and answers

Hoe weet je zeker dat je zwanger bent?

Hoe weet je zeker dat je zwanger bent?

‘Ben ik zwanger?’ Zo weet je het

 1. Je hebt veel last van misselijkheid.
 2. Je bent niet ongesteld geworden.
 3. Je bent de laatste tijd erg moe en hebt veel hoofdpijn.
 4. Je borsten zien er ‘anders’ uit.
 5. Je hebt last van stemmingswisselingen.
 6. Je hebt een opgeblazen gevoel.
 7. Je moet vaker plassen dan normaal.
 8. Je hebt last van (vr)eetbuien.

Zou ik al zwanger kunnen zijn?

Het duidelijkste teken dat je zwanger bent is nog altijd het uitblijven van de menstruatie, en als je helemaal zeker wilt zijn, doe een zwangerschapstest. Blijven de klachten en weet je niet of je zwanger bent, ga even langs je huisarts.

Kan je zwanger zijn en geen symptomen hebben?

Sommige vrouwen ervaren geen misselijkheid, anderen hebben dan weer veel pijn aan de borsten, nog anderen zullen zich enorm vermoeid voelen. Jij hebt gewoon geluk dat je geen last hebt van die zwangerschapskwaaltjes. Dat is alles! Dit betekent niet dat je zwangerschap niet evolueert of dat er een probleem is!

Wat zijn de eerste symptomen van een zwangerschap?

De meest voorkomende eerste zwangerschapssymptomen:

 • Je wordt niet ongesteld.
 • Misselijkheid.
 • Gevoelige borsten.
 • Buikpijn.
 • Bloedverlies.
 • Vaak moeten plassen.
 • Bijzondere eetlust.
 • Vermoeidheid.

Kan de dokter voelen of je zwanger bent?

Kan ik voelen of ik zwanger ben? Helaas kan je aan de baarmoedermond niet voelen of je ook daadwerkelijk zwanger bent geworden. Hiervoor zal je toch echt een zwangerschapstest moeten aanschaffen. Maar het is toch wel erg leuk om zélf te kunnen inschatten wanneer je vruchtbaar bent door de baarmoedermond te voelen!

Kan je na 2 weken voelen of je zwanger bent?

Als je 2 weken zwanger bent, ben je eigenlijk nog niet zwanger. Symptomen van de zwangerschap zijn er in week 2 dan ook nog niet. Wel kan je de eisprong en de daarbij horende symptomen opmerken. Ook ben je deze week vruchtbaar en vindt de bevruchting van de eicel plaats.

Kun je zwanger worden als je een spiraaltje hebt?

Een spiraaltje wordt gezien als één van de meest betrouwbare vormen van anticonceptie. Toch is het niet waterdicht: Van de 1000 vrouwen die een koperspiraaltje hebben, wordt per jaar 1 vrouw toch zwanger. Van de 1000 vrouwen met een hormoonspiraal worden 2 vrouwen per jaar toch zwanger.

Hoe lang ben ik al zwanger?

Een gemiddelde zwangerschap duurt 38 weken vanaf het moment van bevruchting. Vanaf het moment van de 1ste dag van jouw laatste menstruatie is dit 40 weken. Deze laatste telling wordt vaak gebruikt om aan te geven hoelang je zwanger bent.

Kun je zwanger zijn zonder positieve test?

Is het mogelijk dat ik wel zwanger ben, maar toch een negatieve uitslag van een zwangerschapstest krijg? Ja, dat is mogelijk. Een negatieve uitslag betekent niet dat u niet zwanger bent, het houdt in dat uw hCG-waarden nog niet hoog genoeg zijn voor de test om het hormoon in uw urine te detecteren.

Kan je een miskraam krijgen zonder bloed?

Het kan ook zijn dat je nog geen bloedverlies hebt gehad, maar dat op een echo wordt ontdekt dat het vruchtje niet meer leeft. Je kunt dan binnen enkele dagen (soms weken) een bloeding verwachten waarbij het vruchtje vanzelf wordt afgestoten.