Other

Hoe werkt het spel Levensweg?

Hoe werkt het spel Levensweg?

Bij Levensweg duik jij voor even in de huid van een ander persoon en het doel is om zo snel als mogelijk enorm rijk te worden. Vanzelfsprekend start jouw Levensweg op school. Daarna kan de keuze gemaakt worden om een opleiding te gaan volgen of direct het werkveld te betreden.

Hoeveel geld krijg je in het begin bij Levensweg?

Om het spel te kunnen spelen, krijgt iedereen een startkapitaal van 10.000 mee. Als laatste kiest ieder een auto en drukt hier één blauw of roze pinnetje in.

Wat voor spel is Levensweg?

Levensweg is een bordspel, voor 2 tot 6 spelers. Het is geschikt vanaf een leeftijd van 8 jaar, en is uitgegeven door Milton Bradley (MB, tegenwoordig onderdeel van Hasbro). Het spel probeert een mensenleven te simuleren, waarbij men zo rijk mogelijk moet worden.

Hoe oud is Levensweg?

Levensweg dat in Engelstalige landen beter bekend is onder de naam ‘The Game Of Life’ werd origineel ontworpen door Milton Bradley (de bekende initialen MB van de vele speldozen) in 1861. Die versie wat ook het eerste spel was dat hij ontwierp lijkt echter meer op een soort damspel.

Hoe begin je levensweg?

Bij het begin van Levensweg heeft iedereen een autootje met een eigen poppetje erin. De jongste speler mag beginnen. Je laat het rad om de beurt draaien en dan verplaats je jezelf over het speelbord. Onderweg moet je doen wat er op het kaartje staat.

Hoe win je in levensweg?

Om het bordspel levensweg te winnen, moeten spelers zoveel mogelijk levenstekens verzamelen en aan het einde van het spel eindigen als rijkste als iedereen gepensioneerd is.

Wat is een levensweg?

De levensweg is de geestelijke ontwikkelingsweg van het levende, de geest. Deze weg is een onzichtbare, innerlijke weg. De gang over deze weg bestaat uit een omvorming van de eigen geestesgesteldheid.

Hoe speel je levensweg Junior?

Het spelverloop

  1. Draai aan de draaiwijzer van het speelbord.
  2. Verplaats je auto het gedraaide aantal vakjes vooruit.
  3. Lees op het geëindigde vakje wat je precies moet doen. Dit kan een geel actievakje zijn of een attractie.
  4. Nu is de volgende speler aan de beurt.

Hoeveel geld krijg je bij lach je rijk?

Houd jij aan het eind van je geld altijd een stuk maand over? In het bordspel Lach Je Rijk probeer je dit te voorkomen. Je speelt dit spel in één, drie, zes of twaalf maanden. Aan het begin ontvang je 6500 euro, een pion en een spaarbankboekje.

Hoe win je levensweg?

Hoeveel geld krijg je bij levensweg Junior?

Elke speler krijgt 3 VIP-kaarten. Bekijk op het speelbord de plaatsen die weergeven staan op de VIP-kaarten. Indien je met jouw auto op deze plaatsen komt, ontvang je een bonus ster. Ook jonge kinderen komen zonder geld niet ver, dus krijgt iedereen 4 biljetten van €1 mee.