Questions and answers

Hoe wijzig ik mijn adres bij de KVK?

Hoe wijzig ik mijn adres bij de KVK?

Een adreswijziging geef je door via ‘wijzigen’. Vul je bedrijfsnaam of KVK-nummer in. Kies dan voor ‘vestigingsgegevens wijzigen’ en doorloop de stappen. Verstuur de gegevens digitaal.

Hoe kan ik mijn adres wijzigen?

U kunt uw verhuizing persoonlijk of schriftelijk doorgeven aan de gemeente waar u gaat wonen. De gemeente past uw adres daarna aan in de Basisregistratie Personen (BRP). Een verhuizing kunt u soms ook digitaal doorgeven.

Hoe lang duurt adreswijziging KVK?

Je moet de adreswijziging binnen een week doorgeven. Ook als er meer dan een week voorbij is, moet je de adreswijzing nog melden. Doe je dit niet, dan kan dit gevolgen hebben voor bijvoorbeeld de aansprakelijkheid van je bedrijf. Je adreswijziging geldt pas zodra deze is doorgevoerd in het Handelsregister.

Hoe wijzig ik mijn handelsnaam?

Het wijzigen van de naam van een eenmanszaak, vof, maatschap of cv kan direct bij de Kamer van Koophandel. Op deze pagina kan je de wijziging doorgeven. Wil je de bedrijfsnaam van je bv veranderen dan moet dit via een notaris aangezien de statuten moeten worden aangepast.

Welke instanties krijgen bericht van mijn verhuizing?

De gemeente geeft uw verhuizing door aan alle instanties die deze gegevens nodig hebben voor de uitvoering van hun wettelijke taak. Denk daarbij aan de Belastingdienst, de politie, de brandweer en ziekenhuizen. Op wiekrijgtmijngegevens.nl kunt u zien welke instanties dit zijn.

Hoe KVK opzeggen?

U kunt uw bedrijf ook per post uitschrijven. Gebruik hiervoor het formulier Wijziging ondernemings- en vestigingsgegevens . Print het formulier uit, onderteken het en stuur het naar uw KVK-regiokantoor . Stop ook een kopie van een geldig legitimatiebewijs in de envelop.

Hoelang heb je tijd om je adres te veranderen?

Als je gaat verhuizen, vergeet dan niet om jouw verhuizing door te geven bij de gemeente. Jouw gegevens worden binnen 1 tot 5 werkdagen verwerkt.

Hoe verander ik mijn email adres bij de belastingdienst?

Nee, u kunt op dit moment uw emailadres niet zelf wijzigen.

Hoe voeg je een handelsnaam toe?

Check deze dan eerst voordat je hem toevoegt aan je bedrijfsgegevens. De naam van je bedrijf veranderen of een extra handelsnaam toevoegen is heel eenvoudig met dit wijzigingsformulier. Afhankelijk van je rechtsvorm gelden er specifieke eisen voor je bedrijfsnaam. Je mag je niet groter of anders voordoen dan je bent.

Kan je de naam van een BV wijzigen?

BV Naamswijziging Er kunnen omstandigheden zijn waarbij je de formele statutaire naam van een BV wilt wijzigen. Dat moet dan via een wijziging van de statuten en dus met een notariële akte. De notaris schrijft die naamswijziging BV vervolgens in bij het handelsregister van de Kamer van Koophandel.

Wie krijgt automatisch verhuisbericht?

De belangrijkste instantie waaraan je je nieuwe adres door moet geven is de gemeentelijke basisadministratie van je nieuwe woonplaats. Zodra de gemeente je nieuwe adres heeft, geven zij deze automatisch door aan overheidsinstanties zoals de belastingdienst, Bureau Jeugdzorg en DUO.

Wat moet je doorgeven als je gaat verhuizen?

Wat te regelen bij verhuizing?

  • Fiscale zaken regelen;
  • Uw nieuwe adres doorgeven aan verschillende instanties;
  • U officieel inschrijven bij uw nieuwe gemeente en bij onder andere een nieuwe dokter, tandarts;
  • Nieuwe contracten afsluiten voor gas, water, licht, internet, televisie en telefonie;