Most popular

Kan een hernia gevaarlijk zijn?

Kan een hernia gevaarlijk zijn?

De zenuw blijft geïrriteerd terwijl de hernia weg is. Dit is zo bij ongeveer 2 van de 100 mensen die geopereerd worden aan een hernia. Heel ernstige gevolgen, zoals verlamming of pijn in het been die niet meer overgaat. 1 van de 1000 mensen die geopereerd worden aan een hernia krijgt zulke ernstige problemen.

Wat moet je doen als je een hernia hebt?

Adviezen bij een hernia in de rug

  1. Probeer elke dag te bewegen en door te gaan met wat u elke dag doet, ook met uw werk als het kan.
  2. U kunt pijnstillers gebruiken.
  3. Probeer niet in een houding te staan of zitten die veel pijn doet.
  4. Kies de houding die de minste pijn geeft als u gaat liggen, bijvoorbeeld:

Kan je genezen van een hernia?

Meestal geneest een hernia spontaan, bij een kontrole MRI of CT-scan na bijvoorbeeld een jaar kan deze verdwenen zijn. Toch houden veel patiënten in wisselende mate rugklachten.

Welke arts opereert een hernia?

Hernia behandeling door Neurospine Als een operatie nodig is, dan kunt u hiervoor binnen twee weken bij de ervaren neurochirurgen van Neurospine terecht. Bij een operatie wordt de uitstulping van de tussenwervelschijf verwijderd. De beknelde zenuw krijgt dan weer voldoende ruimte.

Is een hernia blijvend?

De meeste herniaklachten verdwijnen binnen een aantal weken of maanden vanzelf. Als de hernia is ontstaan door bijvoorbeeld een verkeerde houding, kunt u door aan uw houding te gaan werken en door oefeningen een heel eind komen. Het is wel belangrijk dat u blijft bewegen! Door te blijven bewegen, herstelt u sneller.

Hoelang mag je niet werken met een hernia?

Lang achterelkaar zitten: dit is erg zwaar voor uw rug. De eerste 6 weken adviseren we u niet langer dan 15 minuten achterelkaar te zitten. Werken: u mag tot uw controle bij de neurochirurg, 6 weken na de operatie, niet werken. Zwaar tillen: u mag maximaal 1 tot 2 kg verplaatsen.

Hoe weet je dat je een hernia hebt?

U herkent een hernia aan de volgende klachten In de meeste gevallen heeft u pijn in de (onder)rug. U heeft last van een uitstralende pijn in een of beide benen, de rug en/of de bil. De pijn strekt zich soms uit tot onder de knie. De pijn wordt erger bij persen, hoesten of niezen.

Hoe kom ik snel van mijn hernia af?

Wie opereert een hernia?

Hernia operaties zijn de meest frequent door neurochirurgen uitgevoerde ingrepen; jaarlijks worden in Nederland ongeveer 11.000 herniaoperaties uitgevoerd, waarvan er ruim 9000 door neurochirurgen worden gedaan. De wervelkolom vormt de spil van het bewegingsapparaat.

Welke specialist voor hernia?

Wanneer er sprake is van ernstige, recent ontstane verlammingsverschijnselen of zeer hevige pijnklachten, dan wordt u meestal op korte termijn geopereerd via de afdeling neurologie. Het weefsel dat door de hernia tegen de zenuw aandrukte is verwijderd. Hierdoor herstelt de zenuw waardoor pijn en klachten verminderen.

Kan een hernia erger worden?

De pijn die wordt veroorzaakt door beknelde of geïrriteerde zenuwen, kan de ene dag mild zijn. Maar de andere dag kan de pijn erger worden; sterk en stekend. Een hernia kan een enorme invloed hebben op uw dagelijks leven.

Is mijn hernia terug?

Toch is de kans op een recidief hernia (opnieuw een hernia na een operatie) 5-10 %. Een recidief hernia is maar in een heel klein percentage van de geopereerde patienten een reden om ook echt opnieuw te opereren. Meestal gaan de klachten van een recidief hernia toch ook weer vanzelf over.