Other

Kan ik fietsen met een frozen shoulder?

Kan ik fietsen met een frozen shoulder?

Hoe herken je een frozen shoulder? De pijn in de schouder wordt langzaam erger en kan als zeer hevig worden ervaren. De pijn kan uitstralen tot in de bovenarm en zelfs de onderarm. Aan- en uitkleden, iets van een hoge plank pakken, fietsen en zelfs autorijden kan pijnlijk zijn en kan hevige pijnscheuten geven.

Wat moet je doen met een frozen shoulder?

Een frozen shoulder geneest meestal vanzelf, maar dit is een langdurig proces. Gemiddeld duurt de genezing anderhalf jaar. Om dit genezingsproces te versterken is het van belang uw bewegingspatroon aan te passen. U dient uw arm en schouder alleen te bewegen binnen de pijngrens, voorkom bewegingen die pijnlijk zijn.

Wat mag je niet doen met een frozen shoulder?

Mensen met een frozen shoulder kunnen hun schouder en arm nog maar beperkt gebruiken. Vooral het naar buiten draaien en heffen van de arm is erg pijnlijk. Een alledaagse activiteit zoals een trui aantrekken of iets uit een keukenkastje pakken, is daardoor een schier onmogelijke opgave.

Hoe lang duurt de pijn bij een frozen shoulder?

De gemiddelde duur van een frozen shoulder ligt tussen de één en drie jaar maar kan ook korter of langer duren.

Wat doet een fysiotherapeut bij een frozen shoulder?

Leren hoe u kunt omgaan met de beperking tijdens het sporten, op het werk en bij dagelijkse activiteiten, zoals bij fietsen, wandelen en tijdens huishoudelijk werk. Het verrichten van mobilisaties en andere technieken om de pijn van de schouder en bovenrug/nek te verminderen en de beweeglijkheid te vergroten.

Kan je werken met een frozen shoulder?

Het is bij een Frozen Shoulder van belang om rustig te blijven bewegen. De patiënt kan blijven werken. Afhankelijk van het type werk kan het wel zinvol of zelfs noodzakelijk zijn afspraken te maken over aangepast werk. Fysiotherapie of manuele therapie kan veel bijdragen aan een goed herstel van een Frozen Shoulder.

Wat zijn de symptomen van een frozen shoulder?

In het kort: Bij een frozen shoulder heb je pijn in de schouder, vaak uitstralend naar de bovenarm. De pijn wordt steeds erger en je schouder verstijft. Het doet eerst alleen pijn tijdens het bewegen, maar later ook in rust.

Kan ik sporten met een frozen shoulder?

Frozen shoulder behandeling Fanatiek sporten met een frozen shoulder wordt afgeraden. Het doen van lichte oefeningen, gericht op herstel, is wel aan te raden. Het kan helpen om de mobiliteit van de schouders zoveel mogelijk te behouden of sneller terug te krijgen.

Kun je werken met een frozen shoulder?

Doet een frozen shoulder pijn?

Een frozen shoulder begint meestal met schouder pijn. De pijn kan overdag aanwezig zijn, in rust of tijdens bewegen maar ook ‘s nachts. Als je langer dan een aantal weken pijn in je schouder hebt of de pijn neemt snel toe, breng dan een bezoek aan je huisarts of ga direct naar een fysiotherapeut.

Hoe lang duurt pijn in schouder?

De meeste schouderklachten verdwijnen vanzelf na twee tot zes weken. Het herstel verloopt meestal snel als de schouderpijn een eenduidige oorzaak heeft, zoals een lichte sportblessure of als je schouder een vreemde beweging heeft gemaakt. Het duurt meestal langer als de pijn het gevolg is van langdurige overbelasting.

Kun je twee keer een frozen shoulder krijgen?

De Frozen Shoulder ontstaat bijvoorbeeld na een val of na een operatie. In sommige gevallen ontstaat een Frozen Shoulder ook aan de andere schouder (30%). Een Frozen Shoul- der ontstaat vrijwel nooit voor een tweede keer aan dezelfde zijde.