Questions and answers

Kan UWV geld terugvorderen?

Kan UWV geld terugvorderen?

UWV stopt met het terugvorderen van voorschotten die zijn betaald aan mensen die te lang op een WIA-beoordeling hebben moeten wachten. UWV wil niet dat mensen hier de dupe van worden en in financiële problemen komen. Mensen die de terugvordering al (deels) betaald hebben, krijgen dat geld weer terug van UWV.

Hoe lang kan UWV terugvorderen?

U mag slechts 1 keer een betalingsachterstand van maximaal 6 maanden hebben gehad. Die achterstand moet u wel op tijd met rente hebben terugbetaald. Het (gezamenlijke) inkomen van u en uw partner is minimaal 3 jaar niet hoger geweest dan 90% of 95% van de bijstandsnorm.

Waarom UWV terugbetalen?

Voorbeelden van situaties waarin u geld aan ons moet terugbetalen: U heeft nog te veel uitkering ontvangen nadat uw uitkering is verlaagd. U heeft nog uitkering ontvangen nadat uw uitkering is beëindigd. U heeft te veel uitkering ontvangen omdat u een wijziging niet, te laat of niet juist heeft doorgegeven.

Wat te doen bij dubbele afschrijving?

Dubbele afschrijving De eigen bank kan de betaling niet ongedaan maken. Je hebt zelf in de winkel voor de extra betaling goedkeuring gegeven, ook al was dat onbedoeld. Heb je één keer betaald en is het bedrag 2 keer afgeboekt? Dan wordt die fout meestal automatisch hersteld.

Wat als UWV teveel betaald?

Heeft u te veel WW-uitkering ontvangen? Dan moeten wij dit bedrag van u terugkrijgen. Wij verrekenen dat in 1 keer met de eerstvolgende betaling van uw WW-uitkering. Krijgt u geen uitkering meer en kunnen wij dit bedrag dus niet verrekenen, dan vragen wij u het bedrag aan ons terug te betalen.

Wat is UWV VFV?

VFV is verantwoordelijk voor en opdrachtgever van de debiteuren- en crediteurenprocessen van de divisie Uitkeren. Daarmee is VFV feitelijk een van de grootste salarisadministrateurs van Nederland. Dagelijks wordt er gemiddeld 82 miljoen euro aan uitkeringen uitbetaald.

Kan UWV beslag leggen?

Als u schulden heeft, dan kan een schuldeiser beslag leggen op uw uitkering. UWV maakt een deel van uw uitkering dan direct aan de schuldeiser over. Een schuldeiser kan een overheidsdienst zijn, of een bedrijf. Op een deel van uw uitkering mag de schuldeiser geen beslag leggen.

Waarom moet ik bruto terugbetalen?

Als een uitkeringsinstantie te veel aan u heeft betaald en u dit in het volgende jaar of nog later terugbetaalt, moet u vaak het brutobedrag terugbetalen. Dit is het uitkeringsbedrag inclusief de premies die de uitkeringsinstantie heeft betaald aan UWV.

Kan ik een betaling terugdraaien ABN Amro?

Terugboeken via de ABN AMRO app Tik op de betaalrekening waarvan het bedrag is afgeschreven. Tik op de afschrijving die u wilt terugboeken. Klopt de afschrijving niet? Tik op ‘Terugboeken’.

Kan ik een iDEAL betaling terugdraaien ING?

U kunt een iDEAL-betaling niet terugdraaien. Wanneer u akkoord geeft voor de iDEAL-betaling, kan deze handeling door de bank niet ongedaan worden gemaakt op uw initiatief.

Wat doet het UWV voor werkgevers?

UWV staat voor Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen. Zij zorgen voor de uitvoering van de werknemersverzekeringen, zoals de WW, WIA, WAO, WAZ, Wazo en Ziektewet. Werknemers die ziek zijn en werkgevers met ziek personeel, kunnen dus op den duur met het UWV te maken krijgen. …

Wat is de email van UWV?

U kunt niet mailen met UWV zoals u gewend bent, omdat wij het belangrijk vinden dat uw persoonlijke gegevens veilig zijn. We willen niet dat anderen uw burgerservicenummer of bankgegevens kunnen zien. Dit risico bestaat als u een e-mail stuurt via een onveilige internetverbinding.