Blog

Waarom onder water bevallen?

Waarom onder water bevallen?

Het water houdt de weefsels soepel en week, zodat je minder kans hebt op inscheuren of knippen. Door de gewichtloosheid van het water heb je meer bewegingsvrijheid. Het water zorgt voor een heel intiem gevoel tijdens de bevalling. Onder water bevallen voelt comfortabel aan, waardoor je veel rustiger bent.

Wat is een onderwaterbevalling?

Een onderwaterbevalling is eigenlijk een gewone natuurlijke bevalling. Wie een normale zwangerschap heeft gehad, en dus geen complicaties, kan verwachten dat er een normale bevalling volgt – en dan is onder water bevallen een optie.

Waarom in een bad bevallen?

Voordelen van bevallen in bad Water maakt gewichtloos; u beweegt makkelijker in water en kunt daardoor ook gemakkelijker een andere houding aannemen. Minder kans op scheurtjes of een knip. Rustigere overgang voor uw baby vanuit de baarmoeder in het warme water.

Hoe lang kan een pasgeboren baby onder water?

De baby kan na de geboorte nog 1- 1,5 minuut onder water ‘zwemmen’ als hij in goede conditie wordt geboren. Zolang de baby onderwater is krijgt hij/zij zuurstof via de navelstreng en zal pas ademen als zijn/haar gezichtje in aanraking komt met koude lucht.

Waar kun je in bad bevallen?

Steeds meer ziekenhuizen bieden de mogelijkheid om in bad te bevallen en hebben hiervoor een speciaal bevalbad. Mocht dit niet zo zijn in het ziekenhuis waar je gaat bevallen, overleg dan of je je eigen (gehuurde) opblaasbare bad kunt meenemen. Dit is in steeds meer ziekenhuizen mogelijk.

Hoe verloopt Onderwaterbevalling?

De weeën worden regelmatig opgevolgd en de harttonen van je baby worden onder water beluisterd. Ook je partner wordt (begeleid en) gestimuleerd om zoveel mogelijk actief deel te nemen aan het baringsproces. Wanneer je baby geboren is, wordt hij langzaam naar de oppervlakte gebracht.

Kun je in een gewoon bad bevallen?

Bevallen in je eigen ligbad, zoals vele mensen thuis hebben in hun badkamer, is niet mogelijk. Een ligbad heeft namelijk een beperkte diepte en bewegingsvrijheid en biedt daarnaast te weinig ruimte voor de verloskundige.

Kun je in bad bevallen?

Gelukkig zijn er speciale bevallingsbaden te huur. Let er voor een prettige bevalling wel op dat ze een minimale doorsnede van 130 cm en een hoogte van 60 cm hebben. De randen van het bad zijn zacht, maar tegelijkertijd ook stevig, zodat je er gerust flink tegen kan leunen.

Kan een pasgeboren baby zwemmen?

Als je baby gezond is en goed groeit, kan je vanaf het moment dat hij 2 à 3 maanden oud is met hem gaan zwemmen. Voor die tijd kan je beter nog even wachten. Je baby is dan nog erg kwetsbaar voor infecties en kan zichzelf nog niet goed warmhouden.

Hoe lang kan een kind onder water?

“Een peuter die voorover in het water valt of wordt geduwd, kan zich vaak niet omdraaien. Blijft het neusje en de mond onder water, dan kan het binnen een minuut verdrinken. Valt een kind achterover, dan blijft het vaak drijven en is de overlevingskans groter.

Kun je in het ziekenhuis in een bad bevallen?

Steeds meer ziekenhuizen bieden de mogelijkheid om in bad te bevallen en hebben hiervoor een speciaal bevalbad.

Kan je in bad bevallen?

​​​​Bevallen in bad is 1 van de manieren om te bevallen. Een bevalling in bad verloopt over het algemeen ontspannen, soepel en minder stressvol. Veel vrouwen die een badbevalling hebben gehad, zijn daar tevreden over.