Most popular

Wat is een PTT aansluiting?

Wat is een PTT aansluiting?

In Nederland wordt alle bekabeling door KPN (Voorheen PTT) aangeboden. Zij zijn dus verantwoordelijk voor alle koperen netwerkkabels die de Nederlandse huishoudens binnenkomen. KPN is echter niet verantwoordelijk voor de aansluiting van jouw apparaten en deze zijn dan ook niet direct aan te sluiten op de koperen kabel.

Wat is ISRA 1?

Het ISRA punt is een scheidingspunt tussen jouw eigen apparatuur en de koperen bekabeling van je netwerkaanbieder. Een ISRA punt wordt vaak ook wel een IS/RA punt of een intropunt genoemd. In Nederland wordt al de bekabeling door één organisatie aangeboden, namelijk KPN.

Waar zit mijn telefoon aansluiting?

De telefoonaansluiting komt (meestal) binnen in de meterkast en is afgemonteerd in het zogenaamde ISRA-punt. Vindt u in de meterkast geen ISRA aansluiting? Dan heeft u waarschijnlijk een aansluiting via een hoofdstopcontact, dit is een stopcontact met vier gaten dat zich vaak in de woonkamer bevindt.

Waar zit mijn router?

De modem-router moet namelijk altijd in de buurt staan van het aansluitpunt, waar je internet het huis binnenkomt. Dit aansluitpunt is vaak in de meterkast. En die meterkast is meestal niet het meest centrale punt in je woning.

Hoe weet ik wat mijn hoofdaansluiting is?

Vind je hoofdaansluiting Dit zijn de kenmerken van de hoofdaansluiting bij jou thuis: Een witte wandcontactdoos met 1 of 2 aansluitingen. Zit in de meterkast of in de kamer. Er gaat een groene kabel in de wandcontactdoos.

Hoe weet je of je ADSL aansluiting heb?

Het is verstandig om eerst te checken of er echt een ISRA punt in huis is wanneer je internet wilt ontvangen over een DSL-verbinding. Veel huizen zijn voorzien van een ISRA punt, maar niet allemaal, dus even een kleine check kan zeker geen kwaad. Doorgaans is het ISRA punt te vinden in de meterkast van je woning.

Hoe weet ik of ik een Isra punt heb?

Doorgaans is het ISRA punt te vinden in de meterkast van je woning. Op deze locatie moet het modem van de internetprovider aangesloten worden. Mocht je het ISRA punt niet in de meterkast kunnen vinden, kijk dan eens goed in de gang en de woonkamer.

Waar zit de hoofdaansluiting internet?

De hoofdaansluiting (ISRA-punt) is waar de DSL-internetverbinding de woning binnenkomt. Het kan op verschillende plekken in de woning te vinden zijn. Dit is vaak in de meterkast of aan de muur in de woonkamer, hal of kelder.

Waar zit mijn adsl aansluiting?

Meestal vind je het ISRA-punt in de meterkast. Maar dat kan ook in de woonkamer, meterkast, gang of kelder zijn. Voor DSL Internet heb je een werkend ISRA-punt nodig. Voor Glasvezel Internet is geen ISRA-punt nodig.

Waar zit mijn glasvezel aansluiting?

Je aansluiting voor glasvezel zit meestal in de meterkast of op de plek waar ook andere kabels je huis/pNS binnenkomen. De vierkante glasvezelaansluiting is ongeveer 10 bij 10 centimeter.

Welke kabels in router?

Voor het aanleggen van een bekabeld thuisnetwerk adviseren wij CAT6 kabel op rol te gebruiken. Wanneer u deze kabel gaat afwerken op een wandcontactdoos of op een patchpaneel heeft u een stugge kabel nodig.

Welke kabels in modem?

Wil jij een rechtstreekse verbinding van de wandcontactdoos naar het modem, dan kun je gebruik maken van een coax kabel met een vrouwelijke IEC connector en een mannelijke F connector. De vrouwelijk IEC connector past in de contactdoos en de mannelijke F connector is geschikt voor het modem.