Most popular

Wat is een verzorgende niveau 3?

Wat is een verzorgende niveau 3?

Als verzorgende IG heb je niveau 3. Je kunt en mag verpleegtechnische handelingen uitvoeren, zoals injecteren, katheteriseren en een maagsonde inbrengen. Verzorgenden zonder deze opleiding zijn hiertoe niet bevoegd.

Wat kost een BBL opleiding verzorgende IG?

Lesgeld 2018-2019 en 2019-2020 Voor bbl-studenten bedraagt het cursusgeld €582 per jaar. Voor verdere informatie: www.duo.nl. Wie óp 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet voor dat schooljaar lesgeld betalen. Voor 2019-2020 is dit voor voltijdstudenten (bol) € 1.168.

Wat kost een opleiding verzorgende?

Kosten 2019/2020 Voor de beroepsbegeleidende leerweg van MBO-opleidingen op niveau 3 en 4 is het cursusgeld wettelijk vastgesteld op € 582,- per leerjaar. Dit hoef je alleen te betalen als je bij de start van het cursusjaar 18 jaar of ouder bent. Dus ben je jonger, dan betaal je niets.

Hoe lang duurt de opleiding Verzorgende?

Je kunt de opleiding Verzorgende-IG (niveau 3) op twee manieren volgen: via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL, werken en leren) en via de beroepsopleidende leerweg (BOL, leren en stage lopen). In beide gevallen duurt de opleiding doorgaans drie jaar.

Wat verdient een verzorgende niveau 3?

Salarisindicaties

Niveau minimaal maximaal
Niveau 1 – zorghulp € 1.510 € 2.405
Niveau 2 – helpende € 1.575 € 2.535
Niveau 3 – verzorgende € 1.788 € 2.950
Niveau 4 – verpleegkundige € 1.840 € 3.155

Wat kun je met maatschappelijke zorg niveau 3?

Je werkt als begeleider, groepsleider of woonbegeleider in de ouderenzorg, maatschappelijke opvang en bij welzijnsinstellingen. Je biedt zorg en ondersteuning aan een specifieke doelgroep, bijvoorbeeld aan mensen met Alzheimer, dementie of een andere chronische ziekte of aandoening.

Wat zijn de toelatingseisen voor verzorgende IG?

Toelatingseisen mbo Verzorgende IG niveau 3 Om met deze opleiding op niveau 3 te kunnen beginnen heb je minimaal een vmbo-diploma (leerweg TL, KB of GL) of een overgangsbewijs van havo 3 naar 4 (vwo mag ook) nodig.

Hoe lang duurt een opleiding verzorgende?

De opleiding polyvalent verzorgende duurt ongeveer 11 maanden en de opleiding zorgkundige 1 maand. Op 1 jaar tijd heb je dus beide opleidingen afgerond.

Hoe lang duurt een opleiding verzorgende IG?

De opleiding in de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) duurt gemiddeld 2 jaar. Hoe lang je precies over de opleiding doet, is afhankelijk van je vooropleiding en je eigen ontwikkeling. Het is ook mogelijk om de opleiding VZ-IG te volgen via de derde leerweg.

Welke vooropleiding heb je nodig voor verzorgende IG?

De opleiding Verzorgende IG is een driejarige mbo-opleiding op niveau 3. Om met deze opleiding te beginnen heb je een vooropleiding nodig. Je hebt minimaal een vmbo-diploma nodig of een overgangsbewijs van havo 3 naar 4 (vwo mag ook).