Other

Wat tegen baby acne?

Wat tegen baby acne?

Je kan niets specifiek doen om baby-acne te behandelen. Deze puistjes verdwijnen in de meeste gevallen geleidelijk na een paar weken. Wat kan helpen is om het gezicht van je baby te reinigen met een zachte lotion of reinigingswater. Vergeet niet om het gezicht van je baby droog te deppen in plaats van te wrijven.

Hoe ontstaat baby acne?

Acne neonatorum Deze aandoening ontstaat door ontstekingen van de talgklieren in de huid. Dit kan een gevoeligheid voor bepaalde hormonen in het lichaam zijn, waardoor te veel talg wordt aangemaakt. Hierdoor kunnen de poriën verstopt raken. Er ontstaan mee-eters of puistjes.

Welke zalfjes voor baby?

Verschoon je baby wat vaker (om de 2-3 uur en direct na een poepluier) en gebruik een verzorgende zinkzalf of talkpoeder om de billetjes te beschermen en direct verlichting te geven. Zo bevat de zinkzalf van Zwitsal calendula om rode billetjes te beschermen en verzachten en panthenol om de huidbarrière te versterken.

Wat helpt tegen blackheads?

Verwijder elke avond je make-up voor je gaat slapen en reinig dagelijks je huid. Exfolieer minstens eenmaal per week je huid. Gebruik huidverzorgingsproducten die passen bij jouw huidtype. Vermijd vette crèmes, vaseline en huidoliën die je poriën kunnen verstoppen.

Hoe lang last van baby acne?

Helaas kan je niets tegen de acne doen. Gelukkig zijn de hierboven beschreven huidaandoeningen onschuldig. Het is dan ook lang niet altijd nodig om baby acne te behandelen. Over het algemeen gaat het na enkele (een tot drie) maanden vanzelf over, en laat het ook geen littekens achter.

Wat te doen bij eczeem bij baby’s?

Eczeem begint vaak in de babytijd: rode, jeukende huid op kwetsbare plekjes. Eczeem Crème van Bepanthen* verlicht jeuk en roodheid effectief. Zonder cortisonen en parfum, waardoor de zalf ook geschikt is voor de allerkleinsten.

Welke creme voor baby gezicht?

De huid van je baby is erg gevoelig. Het is daarom belangrijk om goed te smeren. Zo verzorgt Bepanthen Baby Zalf schrale wangetjes, droge huidplekjes en gevoelige huidplooitjes. Hiermee blijft het babyhuidje heerlijk zacht.

Wat voor verzorgingsproducten heb je nodig voor de baby?

1. Verzorging

 • Babybad met standaard of tummytub.
 • 6 spuugdoekjes.
 • 6 hydrofiele washandjes.
 • 12 hydrofiele luiers om je baby mee af te drogen (ook te gebruiken als extra bescherming voor het bedje en het aankleedkussen)
 • 2 badcapes.
 • Badthermometer.
 • Luieremmer.
 • Aankleedkussen.

Hoe kun je het beste mee-eters verwijderen?

Hoe kun je mee-eters het beste verwijderen?

 1. Exfoliëren van de huid, zo houd je de huid zuiver van dode huidcellen.
 2. Gebruik neusstrips om grote mee eters te verwijderen, maar gebruik deze met mate.
 3. Mee-eters verwijderen met tandpasta.
 4. Gebruik een comedonenlepel om mee-eters uit te knijpen.

Wat te doen bij verstopte poriën?

Hier volgen een aantal manieren om verstopte poriën te reinigen:

 1. Was je gezicht slim. Was je gezicht twee keer per dag met warm water en spoel na met koud water om de poriën te sluiten voordat je crème of make-up aanbrengt.
 2. Kies de juiste producten voor een extra boost.
 3. Scrub je huid.
 4. Stoom je gezicht.

Hoe was je het gezicht van een baby?

Kleed je baby uit en was met een nat washandje (zonder baby verzorgingsproducten) het gezicht. Met een washandje met babyzeep of babyolie was je de voor- en daarna de achterzijde van je kindje. Spoel de baby af in het babybadje. Ondersteun het hoofd en de billen als het kindje gaat wassen.

Wat smeren bij eczeem kind?

Eczeem bij kinderen | Hoe te behandelen Smeer de eczeemplekken naar behoefte in met Bepanthen Eczeem Crème. Voor de allerkleinsten is er ook Bepanthen Eczeem Crème Baby in een kleine verpakking van 20 gram verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister.