Blog

Wat zeg je bij een eerste communie?

Wat zeg je bij een eerste communie?

Klassiek communie tekstje

 • Een dag om lief te hebben.
 • Grote avonturen beginnen klein.
 • Mijn eerste communie sluit ik af met een grote lach,
 • Jouw wensen, geschenken en aanwezigheid maakten deze dag nog mooier.
 • Jouw aanwezigheid was het allermooiste geschenk ♥.
 • Zonder jou was mijn feest nooit zo bijzonder geweest.

Hoe feliciteer je iemand met communie?

We hopen dat je een leuke dag hebt gehad en dat je er met veel liefde aan terugdenkt. We wensen je Gods zegen toe. Lieve Nadia, Hoera, je hebt de eerste communie gedaan, gefeliciteerd!

Wat schrijf je op kaartje lentefeest?

Het is zover! [Naam] krijgt zo meteen [zijn/haar] lentefeest. We zouden het heel erg leuk vinden als je de mooie dag met ons wil vieren. Je bent op [datum] vanaf [tijd] van harte welkom in [plaats].

Wat is de communie?

Communie betekent gemeenschap met lichaam en bloed van Jezus Christus in de gedaante van brood en wijn. Het woord communie is afgeleid van het Latijnse woord communio, dat “gemeenschap” betekent.

Wat is de betekenis van lentefeest?

Het begrip lentefeest heeft 2 verschillende betekenissen: 1) feest ter ere van de lente. feest dat men ter ere van de lente viert en dat, afhankelijk van de cultuur, vaak gepaard gaat met rituelen of symbolen die betrekking hebben op de vruchtbaarheid, een nieuwe bloei e.d.. 2) feest dat men in de lente viert.

Hoe organiseer ik een lentefeest?

5 tips om een communie- of lentefeest te organiseren Check

 1. Kies een thema. Kijk samen met je communicantje of lentefeester welk thema jullie willen en trek dit thema door in heel je communiefeest.
 2. Uitnodigingen, bedankjes en menukaartjes.
 3. Leuke activiteiten voor tijdens het feest.
 4. Bedankjes maken.
 5. Tafel zetten en decoreren.

Wat is het Lentefeest?

Net zoals bij een communie wordt tijdens een lentefeest een ritueel moment in het leven van een kind gevierd. Traditiegetrouw zijn lentefeesten voorbehouden voor kinderen die zedenleer volgen, maar steeds meer kinderen die godsdienst volgen, laten de communie links liggen en kiezen ook voor een lentefeest.

Wat is de plechtige communie?

Het vormsel (Latijn: confirmatio, “vestiging”, “bekrachtiging”, “versterking”), of (plechtige) communie genoemd, is in de Rooms-katholieke Kerk en de Oosters-orthodoxe kerken een sacrament waardoor een gedoopte de kracht van de Heilige Geest ontvangt om zijn geloof standvastig te kunnen belijden.

Hoe oud ben je als je de communie doet?

Dat gebeurt meestal als een kind 12 of 13 jaar oud is. Dan kiezen kinderen officieel voor de katholieke kerk. Dat de communie een belangrijke dag is, bevestigt De Loo.

Hoe werkt een lentefeest?

Net zoals bij een communie wordt tijdens een lentefeest een ritueel moment in het leven van een kind gevierd. Het lentefeest viert de overgang van de kleuterschool naar de lagere school (soms ook pas in het tweede leerjaar) en aan het eind van het zesde leerjaar vieren de jongeren Het Feest van de Vrijzinnige Jeugd.

Wat te doen bij een lentefeest?

10 tips voor een zorgeloos communie- of lentefeest.

 1. Laat je kind mee voorbereiden!
 2. Entertainment op maat van je kind.
 3. Voorzie een écht knutselatelier.
 4. Tafelschikking.
 5. Kadootjestafel.
 6. Een extra outfit.
 7. Animatie aan tafel.
 8. Vraag aan tieners om een handje toe te steken.

Wat eten op een communiefeest?

Een origineel communiefeest kan niet zonder originele hapjes! Denk daarbij aan wafels op een stokje, een assortiment van lekkere en gezonde pannenkoeken, mini hamburgers, ijsjes in een potje en overheerlijke wraps.

Wat zijn de mooiste wensen voor de eerste communie?

Tips voor de mooiste wensen voor eerste communie. Je bent te gast op de eerste communie of het groeifeest van je neefje of nichtje, mete- of petekind, broertje of zusje. Nu je erbij mag zijn op zo’n grote dag, wil je de ster in de familie niet met lege handen onder ogen komen. Heb je al een gepast geschenk gevonden?

Wanneer is de eerste communie?

De Eerste Communie is er voor gedoopte kinderen rond 6 à 7 jaar. De Heilige Communie + het Vormsel is er voor jongeren rond 11 à 12 jaar. Wegens de Coronacrisis zullen de communievieringen dit jaar 2020 normaal gezien doorgaan vanaf september tot november met het hoogtepunt in oktober.

Wat wensen jullie van je communie?

Daarom wens ik je een fijne communie! Veel plezier en een fijne dag! Lieve Jezus, wat ben ik nu heel blij. Jij bent nu hier zo dicht bij mij. en help mij om steeds goed te zijn. Oprechte gelukwensen met je eerste communie! stemt ons met een blijde lach.

Wat zijn jullie gelukwensen met de eerste communie?

Zegen alle mensen groot en klein, en help mij om steeds goed te zijn. Dank U voor deze leuke dag, en dat het nog dikwijls zo wezen mag. door Karolien. Oprechte gelukwensen met je eerste communie! ‘t Geluk om ‘t feest van elke dag, stemt ons met een blijde lach. Thans ben jij met de Heer verbonden,