Blog

Welke isolatie voor subsidie?

Welke isolatie voor subsidie?

Subsidie voor isolatie van je huis Er is een landelijke isolatie subsidie voor huiseigenaren: de ISDE-subsidie. Dakisolatie, spouwmuurisolatie, muurisolatie met een voorzetwand of tegen de buitenkant, vloerisolatie en HR++ of triple glas wordt hierdoor zo’n 20 procent goedkoper.

Is er nog subsidie voor isolatie?

Per 4 januari 2021 is er een isolatie subsidie waarmee het mogelijk is om een deel van de kosten voor woningisolatie terug te krijgen. ‘Voor woningeigenaren is er vanaf 2021 subsidie voor 5 typen isolatiemaatregelen: gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en hoogrendementsglas.

Wat is een Uitvoerdersverklaring?

Bij uw subsidieaanvraag wordt er van u gevraagd een uitvoerdersverklaring (RVO) van het isolatiebedrijf mee te sturen. Dat is een bewijs dat het materiaal voldoet aan de gestelde eisen voor de isolatiesubsidie.

Hoeveel subsidie op vloerisolatie?

Hoeveel bedraagt de vloerisolatie subsidie? Voor vloerisolatie kan je een subsidie krijgen van € 7 per m². Je moet dan wel minimum 25 m² en maximum 130 m² aan vloer isoleren.

Hoeveel subsidie dakisolatie?

Hoeveel bedraagt de dakisolatie subsidie? Wanneer je aan de voorwaarden voldoet, heb je voor het isoleren van je dak recht op een subsidie van € 20 per m². Laat je de vlieringvloer of zolder isoleren, dan bedraagt de subsidie € 5 per m².

Hoeveel subsidie op HR ++ glas 2021?

Subsidiebedrag per energiebesparende maatregel

Isolatiemaatregel Uitvoering Subsidie per m2
Hoogrendementsglas HR++-glas Triple glas in combinatie met (nieuw) isolerend kozijn Panelen in combinatie met HR++-glas Panelen in combinatie met triple glas en (nieuw) isoleren kozijn € 35 € 100 € 15 € 75

Hoe lang duurt uitbetaling subsidie?

Je moet dit maximaal 12 maanden na uitvoering van de eerste en betaling maatregel doen. Meestal doe je dit direct nadat alle isolatiemaatregelen zijn uitgevoerd en betaald. Een ISDE-subsidie kun je aanvragen via het eLoket op de website van de Rijksdienst van Ondernemend Nederland.

Hoeveel subsidie is er nog SEEH?

Per 1 april 2021 kunt u weer een SEEH-aanvraag indienen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft het totale beschikbare budget € 32,2 miljoen tot en met december 2022 beschikbaar gesteld.

Hoeveel subsidie voor dakisolatie?

Wat kost het isoleren van een spouwmuur?

De totale kosten van spouwisolatie zijn gebaseerd op een starttarief en een prijs per m2. Het starttarief van spouwmuurisolatie varieert van 785 tot 1040 euro. De vierkante meter prijs van spouwisolatie varieert tussen 20 euro en 35 euro.

Hoe lang duurt een subsidie aanvraag?

Op een aanvraag wordt doorgaans binnen 13 weken na ontvangst van de volledige aanvraag beslist. Als sprake is van een tenderregeling dan gaat de periode van 13 weken in na de sluitingsdatum van de indieningstermijn die in de subsidieregeling is aangegeven.

Kan ik subsidie krijgen voor de isolatie van mijn huis?

Kan ik subsidie krijgen voor de isolatie van mijn huis? Als particulier kunt u vanaf 2 september 2019 een subsidie aanvragen voor de isolatie van uw koopwoning. Ook de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan een subsidie aanvragen. U kunt ook geld lenen met de Energiebespaarlening om uw huis te isoleren.

Wat is subsidie Vloerisolatie 2020?

Subsidie vloerisolatie 2020. Laatste update, 14 januari 2020 – Voor de plaatsing van vloerisolatie kan je subsidies aanvragen op nationaal en op regionaal niveau.Daarnaast zijn er ook interessante maatregelen zoals het verlaagde btw-tarief en de groene leningen.

Wat is een subsidie voor particulieren?

Subsidie voor particulieren. Particulieren kunnen vanaf 2 september 2019 gebruikmaken van de subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH). Met deze subsidie kunt u uw woning energiezuiniger maken met isolatie. Bekijk voor het indienen van uw aanvraag eerst de voorwaarden voor de SEEH. Subsidie isolatie woningen VvE

Hoe kunt u een VvE subsidie aanvragen?

Subsidie voor isolatie aanvragen door VvE. Wilt u als VvE energie besparen, bijvoorbeeld door uw gebouw en appartement (en) te isoleren? Dan kunt u bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO subsidie energiebesparing eigen huis aanvragen.