Most popular

Hoe duur is een Shetland pony?

Hoe duur is een Shetland pony?

Prijzen voor zowel shetlanders als minipaarden kunnen variëren van €100,- tot wel €10.000,- en meer. Dit is tevens een kwestie van vraag en aanbod, plus natuurlijk wat het paardje jou waard zou zijn.

Waar kan je een pony kopen?

Waar haal je een paard of pony? Paarden kan je kopen bij particulieren, handelaars of fokkers of adopteren bij een paardenasiel. Kijk naar meerdere paarden en neem een ervaren paardenkenner mee voor aankoopadvies. Meer informatie kan je bekomen bij het Paardenpunt Vlaanderen en de erkende stamboekverenigingen.

Hoeveel kost een grote Shetlander?

De gemiddelde prijs voor een shetlander vanaf een jaar of 4 is zo’n 200 euro. Vaak zie je ze voor 350 euro op marktplaats staan, maar je vroeg het gemiddelde haha. Als eerste krijg je natuurlijk de stalling. Je kunt een weidegang nemen of stal, mijn voorkeur gaat ( vooral voor een shetlander ) uit naar een weidegang.

Wat kost een pony stallen?

Voor bijvoorbeeld een kleine pony die zo goed als altijd in de wei staat ben je ongeveer € 30,- kwijt per maand. Voor een groter paard die in de sport uitgebracht wordt ben je gemiddeld € 150,- tot € 200,- kwijt per maand.

Wat voor pony past bij mij?

Iemand van 1,65 meter past vaak prima op een pony met stokmaat D of E. Maar een C- pony is in veel gevallen toch te klein voor iemand met een lichaamslengte van 1,65 m. een en ander hangt natuurlijk ook een beetje van de bouw van de pony af. Een zeer brede C-pony kan hoger aanvoelen dan een smalle D-pony.

Hoeveel geld kost een verzorgpony?

Kosten voor een verzorgpony is €60 per maand. Dit is voor een pony van rond de 1m25 hoog. Maximum gewicht ruiter 50kg en maximum lengte 1m60. Kosten voor een verzorgpaard is €80 per maand.

Wat kost een rijpony?

Aanschaf paard of pony Voor de aankoop van een pony moet je rekenen op 1.000 tot 5.000 euro. Een paard dat opgeleid is, kost gemiddeld tussen de 4.000 en 10.000 euro.