Other

Is Toscaanse Jasmijn winterhard?

Is Toscaanse Jasmijn winterhard?

De winterhardheid is redelijk, temperaturen tot -15 graden kan de plant doorstaan, maar daarvoor dienen de planten wel beschut te staan. De koude oostenwind in de winter is funest voor wintergroene planten, waaronder de Toscaanse Jasmijn.

Kan Toscaanse Jasmijn in schaduw?

Toscaanse jasmijn verdraagt wel wat schaduw, veel bloeiende klimmers hebben vooral zon nodig.

Kan een Toscaanse Jasmijn bevriezen?

Na een strenge winter kan de jasmijn flink terug vriezen of zelfs helemaal bevriezen, ze kunnen temperaturen tot -10 verdragen. Snoei na de winter de bevroren takken terug.

Welke grond voor Toscaanse Jasmijn?

De Toscaanse jasmijn is niet erg kritisch wat grond betreft. Zij groeit goed op de meeste grondsoorten. Wel is het belangrijk dat ze niet op een plek staat waar de grond vaak langdurig nat is. Zeker in de winter houdt de Trachelospernum niet van natte voeten.

Hoe winterhard is Jasmijn?

Zoals bij alle Mediteriane en exotische planten is de belangrijkste vraag of de Sterjasmijn winterhard is. En hierover is er goed nieuws: de Sterjasmijn geldt tot -10˚C als winterhard. Dat betekent dat hij bij de huidige winters prima in de tuin geplant kan worden.

Hoe hecht Toscaanse Jasmijn?

Zich zelf vasthechten doen ze niet echt, maar ze slingeren zich om palen, bomen, hekwerk enz. heen en kunnen met een klimsteun zelfs hele muren begroeien. Zoals alle hoger opgaande klimmers – Toscaanse jasmijn kan tot 6 m hoog en breed uitgroeien – zullen ze op den duur onderaan wat kaal worden.

Kan Jasmijn in schaduw?

De jasmijn Jasminum nudiflorum wordt ook wel naaktbloeiende jasmijn genoemd, omdat de bloemen al voor het blad verschijnen aan de ‘naakte’ twijgen. Winterjasmijn is echter een mooiere naam voor deze charmante winterbloeier. Het is een makkelijke plant die zowel in de zon als in de schaduw groeit.

Welke klimplant in schaduw?

Welke klimplanten zijn geschikt voor een plek in de schaduw?

  • Clematis alpina.
  • Clematis ‘Comtesse de Bouchaud’
  • Clematis ‘Hagley Hybrid’
  • Clematis marcopetala.
  • Clematis montana.
  • Clematis montana ‘Rubens’
  • Clematis ‘Nelly Moser’
  • Clematis vitalba.

Kan jasmijn bevriezen?

Op die manier, zorgt de Jasmijn voor een altijd groen of gekleurd accent in uw tuin, ook in de winter. De plant is bestand tegen 10 graden vorst maar kan op een beschutte standplaats vaak schadeloos de winter doorkomen.

Wat te doen met een bevroren Toscaanse jasmijn?

Een Toscaanse jasmijn is matig winterhard maar krijgt het moeilijk als de temperatuur onder de 10° C komt. Na een strenge winter is er dan ook vaak sprake van vorstschade. Verwijder alle takken die door de vorst zijn aangetast. Een volledig bevroren jasmijn kan zich vaak nog herstellen.

Hoe vaak Toscaanse jasmijn water geven?

De Toscaande Jasmijn is een gemiddelde groeier waardoor watergeven en bemesten weinig nodig is. Het bladerdek van leerachtige bladeren beschermen de planten voor het uitdrogen. Watergeven is dan ook alleen nodig als de grond echt uitgedroogd raakt.

Hoe plant ik een Toscaanse jasmijn?

Hoe plant u Toscaanse Jasmijn? Geef de Toscaanse Jasmijn een zonnige, warme standplaats, in een voedselrijke, doorlaatbare bodem. Een beschutte standplek is aan te raden. Dit een plek uit de (oosten)wind tegen een muur of in een patio.